Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TAO, ÁFA túlfizetésből keletke...

TAO, ÁFA túlfizetésből keletkezett bevétel, az egyéb bevételek közé sorolandó?

Figyelt kérdés
2012. dec. 6. 21:35
 1/6 A kérdező kommentje:
esetleg különféle egyé bevételekhez mik tartozhatnak, valaki mondana nekem példákat erre?
2012. dec. 6. 22:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a pénz megjelent a bankszámlán, akkor:

Tartozik a 384, és Követel a T.adó = 461, ill. Követel az ÁFA = 468-as főkönyvi számlák. Hiszen amikor elutaltad, akkor ennek a fordítottját könyvelted.

Egyéb bevételek közé tartozhat pl. káresemények miatti kártéritések (pl. elemi károk, egyebek miatti biztosítók utalása) és hasonlók. Nézd át a számlatükröt, szinte egyértelműen lehet olvasni belőle. De a Számviteli Törvény is eléggé részletesen ismerteti.

2012. dec. 7. 08:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ez az , hogy már megnéztem :D És ki kéne valamit "találni" szakdogába beírni egyéb bevételekhez . Tanár kötözködik, de nem tudok szerezni részletező nyilvántartást, azaz tudnék, de időráfordítás szempontjából akkor időmilliomosnak kéne lennem megint, mert írhatnám újra a fél szakdogát.
2012. dec. 7. 19:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Egyébként rájöttem hogy hülyeséget kérdeztem, de már nem tudok mit kitalálni, mert ami szóbajöhetne számlatükör alapján, az kb ki van lőve... a másik gond, a cég amiről írok nem magyar számlatükörrel rendelkezik, de gondolom valahogy be van excel képletezve, és úgy van megoldva, sőt akkora mérlegfőösszeg /árbevétele van, hogy ha a 2%-át veszem vagy a Saját tőke 20%át, akkor az egyéb bevételek/ráfordítások nem érik el egyik szintet se , ha már a jelentős vagy lényeges határt próbálnám nézni . Valahol 80 millió dollárnál kezdődne ez meg 900 ezer. Kb arra jutottam, hogy azért nincsenek kirészletezve, mert minek... minden izét amit nem tudnak máshova berakni difit, az megy ide :D De ezt a tanár nem fogja fel.
2012. dec. 7. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt egy számlatükör. Nézd át a 96-osokat, azokból tudsz tájékozódni.

Ha a google-ba beírod: számlatükör, akkor másfajta formátumok is lejönnek, ha ez az összeállítás nem kedvedre való.

2012. dec. 7. 19:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez egy kicsit bővebb számlatükör mint amit én találtam, köszi.

8694. Kereskedelmi áruk veszteségjellegű leltárértékelési különbözete

9694. Kereskedelmi áruk nyereségjellegű leltárértékelési különbözete

Ezek megfelelőnek tűnnek :D

2012. dec. 8. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!