2 hete adtam be a tgyás igénylést, ezalatt megszünt a munkaviszonyom. Most akkor biztositott vagyok, vagy csak onnantól, ha elbírálták a tgyást? Kapok erről valamilyen határozatot, hogy megkaptam e?
Nem tudom, hogy milyen biztosítottságra gondolsz. Többféle megközelítése van.
Mire irányul a kérdés? Arra, hogy kell-e külön fizetned magad után egészségügyi szolgáltatási járulékot a fentiek alapján, vagy sem?
Akkor azt mondom, hogy nem vagy biztosított.
És itt jön be az, amiért én a kérdést feltettem. Többféleképpen lehet biztosítottságot értelmezni.
Attól függetlenül, hogy nem folyósít a munkaügy, Neked nem kell külön fizetned az egészségügyi ellátásért egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ezt az időszakot lefedi a thgy ideje, ebből a szempontból "foglalkoztatód" pedig az ellátást kifizető egészségpénztár. Viszont ez az időszak nem jogosít egy következő ellátás igénybevételére, tehát pénzbeli ellátásra nem, csak természetbenire (orvosi ellátás, gyógyszertámogatás stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!