Meg tudnátok mondani, hogy a családi adókedvezmény hogyan működhet az én esetemben?
Igen, a munkáltatónak kell jelezni, hogy igénybe akarod év közben is venni a családi kedvezményt.
Mivel neki erről tudomása lesz, ezért a táppénzed megigénylésekor jelzi ezt a társadalombiztosítási szerv felé, aki ezek alapján szintén figyelembe veszi a kedvezményt a táppénz adójának kiszámolásakor.
Adóköteles a táppénz is, tehát abból is vonnak adóelőleget, de a kedvezmény révén valószínűleg ez 0-ra fog futni Nálad, ha 70 ezer most a bruttód.
Én nem szeretem, ha azt mondják, 1 gyermek után 10 ezerrel többet viszek haza. Mert ez ebben a formában nem teljesen igaz.
Attól függ, hogy mennyi az adóalap. Ha kevesebb, mint 62.500 Ft/hó, akkor már eleve nem tud 10 ezerrel többet hazavinni. Ez csak 62.500 Ft/hótól indul, és az ennél nagyobb adóalapra igaz.
A kevesebb adóalapnál arányosan kevesebb összeggel "visz többet" haza:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!