2011-es év után a késedelmi és az önellenőrzési pótékot mikor kell megfitenem? (Többi lent! )
2012 elején a 2011-es teljes évet utólag önellenőrizni kényszerültem egy hiba miatt. 2012 első negyed évében egy kisebb összeget (talán 10 ezer sem volt) még be kellett fizetnem, mert ennyi lett a különbség.
- Az ez után esedékes késedelmi pótlékot mikor kell megfizetnem, mert ez év november 15-ig nem számítottak fel semmit?. Vagy ezt csak 2013 nov 15.-én vezetik rá a folyószámlámra mert 2012 évben történt az önellenőrzés és befizetés?
- Az Önellenőrzési pótlékot a fenti esetben mikor és mi alapján számítják fel?
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Amikor önellőrizted a bevallásodat, abban azt jelölnöd kellett, és akkor ott megnyílt az az oldal, ahol az önell. pótlékot kiszámolhattad és akkor már be is tudtad fizetni az SZJA-különbözettel együtt, de az önell. pótlék számlára.
A késedelmi pótlékot valóban, majd 2013-ban fogják számolni és kérni.
Köszönöm a választ! Egy könyvelő készítette el, mivel nem igazán vagyok képbe az adózással, viszont próbálok kupálódni.
Csak SZJA különbözetet kellett fizetnem semmi mást nem mondott. Önellenőrzési pótlék minden esetben keletkezik? Lehetséges, hogy azt valóban nem kellett fizetni? A folyószámlámon semmi ilyen jellegű kötelezettséget nem látok.
Ne haragudj, már évek óta nem dolgozok a szakmában, de te azért fizeted a könyvelődet, hogy:
- tartsa rendben a dolgaidat
- ha ilyen, és ehhez hasonló kérdéseid vannak, ő teljes felelősséggel válaszoljon neked.
Amiket itt mi mondunk, azt igyekszünk legjobb tudásunk szerint elmondani, de soha nem veheted 100 %-ra, másrészt hogyan is tudnál ránk hivatkozni bárhol, ha arra kerül a sor???
ok, persze, igazad van. Gondoltam hátha hozzá tud valaki szólni általánosságban.
A késedelmi pótlékot már értem, csak az önellenőrzési pótlék nem tiszta. Fura, hogy arra nem kellett fizetnem.
Azért köszönöm!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!