A tranzakciós adó meg fogja növelni a készpénzforgalmat és így a feketegazdaságot is?
A készpénzfelvétel is elkerülhető.
Én arra gondoltam, hogy sok kis cég inkább KP fogja még a munkabéreket is kifizetni. Így pl. a bejelentett összeg és az azon felüli egyszerre fizetődik ki.
A pénzkivét költsége egyenlő az utalás költségeivel, szóval kizárt, hogy csökkenne a kp forgalom.
Bizonyos esetekben eleve be se kell tenni a pénzt, így nincs is mit kivenni.
A mai nap folyamán minden banknak nyilvánosságra kell hozni a 2013. január 1-től érvényes kondícióit, tehát lehet tájékozódni a honlapokon arról, hogy áthárítják-e a tranzakciós adót.
Nekem a Raiffeisennél van Aktivitás számlám ott netbankos átutalásokra 0,1%-ot (de maximum 6000 forintot) számítanak fel jövőévtől, az automatából pénzfelvételre viszont összegtől függetlenül 45 forintot. Eddig ezek ingyenes szolgáltatások voltak.
Utánaszámolva, ha valaki 100 ezer forint KP-t vesz fe l havonta egy összegben, 300 forintos tranzakciós illeték helyett csak 45 forintot kell fizetnie.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!