Nevtelen0715 kérdése:
UPC tartozás.136ezer. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
upc tarozásom van, ma kaptam egy Credit Controll nevű behajtócégtől levelet, hogy 8munkanapon belül egyenlitsem ki (140K) majdnem... :S rendeztem már tartozást, engedték a részletet. vajon itt is felhozhatom, hogy részletfizetést szeretnék?
19éves vagyok, semmi nincs a nevemen...
2012. okt. 30. 16:54
11/11 anonim válasza:
a behajtócég nemhülye hogy megvegye a tartozást. a tartozás mindig az upc nél marad, csak ha már máshoz kerül, akkor ők ráteszik a saját díjukat. és ha az illető munkanélküli lesz? upc internet telefon TV tartozásért nem ültetnek le senkit sem! ha nincs semmilye, akkor a behajtócég nyeli be vagy mi? az upc felkéri a behajtócéget hogy hajtsa be a pénzt. és a behajtócég ráteszi a saját díját. az ÁSZF alapján nem tudom hogy hogy kötbérezhet, mert nem te akartál módosítani és idő előtt felmondani egy szerződést, hanem tartozás miatt kikapcsolt felfüfggesztett és felbontott szerződésról van szó. PL a Telenor nem tesz rá kötbért, ha tartozás miatt szűnik meg a szerződés. minden mondván ha egyszer már tartozol, és nincs pénzed, nem tudsz fizetni, akkor rátesznek egyszeri késedelmi kamatot a végén, de még 50 ezer kötbért minek tegyen rá? ő bontott szerződést nem te. úgyhogy az biztos hogy nem kötbér rajta!!! szolgáltatás megszűnést után, csak egyszer tehetnek már rá kamatot! ezt is tudd! és ha a creedit express a behajtócég, akkor ha küldenek csekket, és felhívod őket, azt mondják hogy utald át, de idő közben ez már növekedett pár szár forintal, akkor kérj róla papírt a pár száz forintról, mert elméletileg köteles adni! általában ráveszik az ügyfeleket szóban arra, hogy utaljanak hogy időközben feljebb ment, időközben így-vagy úgy... stb. mindenre az a válasz hogy időközben.... nekem van upc tartozásom, 71 ezer, ebből 6500 forint a behajtócégnek a díja. kiléptem a munkahelyemről, elküldtem nekik a papírt hogy nincs munkahelyem, visszaléptem a munkahelyre, és ennyi! nem csesztetnek tovább! ha egy éven belül nem kezdik el valahogyan behajtani rajtad a pénzt, akkor vége! megszüntetik a behajtási eljárást! jobszabályba van foglalva!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!