Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha van egy devizabetét számlád...

Péter, a kőszikla kérdése:

Ha van egy devizabetét számlád, veszel mondjuk Euro-t, amit később eladsz, akkor pozitív árfolyamkülönbözet esetén mennyi-és milyen adót (%-osan) kell fizetni?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem ezt, mert alapból 16%-os adó van a legtöbb banki ügyletre, de szerintem itt még van egy +25%-os EHO is a különbözetre, de ebben nem vagyok biztos.

Hátha van itt valaki, aki ezt biztosan tudja. :)

#árfolyamkülönbözeti adó
2012. okt. 27. 01:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha számlát vezetsz, amire néha befizetsz, amit a bank átvált, és néha leveszel róla, és azt forintra váltod, ezután nem adózol. A 16%-os nyereségadó befektetésekre jön. Az EHO nem tudom mi lehet, ha EKHO, akkor az egy alkalmazotti adózási forma művészeknek, nem tudom hogy jön ide.
2012. okt. 27. 01:07
 2/2 A kérdező kommentje:

Vagyis, ha pl. drágábban adom el a bankszámlán lévő devizámat, akkor az árfolyamkülönbözet után sem kell 16%-ot fizetni? Reméljük, hogy így van. :)

(Az EHO egészségügyi hozzájárulás, régen az volt, ma már nem tudom, hogy mi a pontos neve.)

2012. nov. 1. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!