Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lehet így pozitív a hitelelbír...

Lehet így pozitív a hitelelbírálásom?

Figyelt kérdés
3hónapja van egy munkahelyem,itt havi nettó 75ezret keresek,illetve szintén picivel több mint 3hónapos egyéni vállalkozásom,nettó profitom havonta 120-150ezer ft.Kis teherautót szeretnék venni a vállalkozásomba 1millió ft értékben,10éves körülit.Kezest tudnék adni,alkalmazottamat,ő 4 órás,illetve kezdő részletnek 500ezer ft-ot szeretnék letenni.Jelenleg bérelt kocsival dolgozom,ezért szeretném azt lecserélni sajátra,ugyanis az jobban megérné anyagilag.Mindenki segítségét köszönöm.Sziasztok!
2012. júl. 5. 22:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet.

Alkalmazottad viszont hülye.

Én még a saját rokonomnak se mennék el kezesnek, nemhogy a munkáltatómnak. Kivéve, ha az éhenhalás az alternatíva, de akkor is olyan szájízzel, hogy a kés alá dugom a torkom. Azért, mert tudom, hogy amíg az adós nem fizette vissza az adósságot, addig BÁRMIKOR (akár évtizedes csúszással) bekopogtathatnak nálam, hogy mivel adós nem fizetett, ezért én mint kezes, 8 napon belül fizessek be x százezer-millió forintot, vagy végrehajtást vezetnek minden vagyonomra. Olyanról is gyakran hallani, hogy rokonok esnek kapával egymással emiatt, mert az elején még minden jól ment, aztán adós nem tudta fizetni a tartozást, felszívódott, és ezért árvereznék a kezes házát...

Szerintem ne kényszerítsd erre az alkalmazottadat, ha egy mód van rá!

2012. júl. 5. 23:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Az az igazság,hogy az alkalmazottam édesapám.Miatta van a vállalkozásom,és tulképp neki kell a kocsi a megélhetéséhez.Amit a vállalkozásomból kiveszünk,az csak a 20%-a az enyém,a többi az övé.Családi problémák miatt akarok így segíteni rajta.
2012. júl. 6. 00:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát akkor nyilván megbeszéltétek, úgy azért könnyebb, pláne ha amúgy is közös a kassza.

De tény (és ezért vagyok én örök kezesség-ellenes), hogy vannak ilyen esetek (nem feltétlenül ilyen közeli leszármazottak között, meg nem ilyen kis összegre), hogy sógor-koma kéri a kezességet, és egy ideig fizeti is, aztán elveszti a munkáját, és akkor mégiscsak a saját megélhetése az első, meg az ő családja. Na, ilyenkor kerül baromi nehéz helyzetbe a kezes, akinek egyik napról a másikra a saját vagyona kerül veszélybe.

Ezért írtam amit írtam, hogy én főszabályként csak olyan összegre mennék el kezesnek bárkinek, amit neki bármikor ajándékba is odaadnék. Akkor nincs harag.

De ha nem, akkor inkább legyen egyszeri sértődés, mint örök gyűlölködés, meg végeláthatatlan pereskedés azért a pénzért, amit a bank behajtott tőlem (akár a családi házamat elárverezve), pláne, hogy jó eséllyel ezt én se tudom majd behajtani, ha már a bank se tudta.

2012. júl. 6. 00:48
 4/6 A kérdező kommentje:
Persze,értem a helyzetet.A hitelt is ő törlesztené egyébként,csak ugye mivel ő 4 órás,így ő még annyira sem hitelképes,mint én.
2012. júl. 6. 08:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem autófinanszírozás, hanem banki hitelből:

Ha vállalkozóként akarod felvenni, elvileg van rá lehetőség, de biztos hogy tehermentes ingatlan kell hozzá.

Ha magánszemélyként, akkor kevés a 3 hónap munkaviszony ( ha esetleg ezt megelőzően is volt legalább ennyi mv. kis megszakítással, akkor lehet esélyes).

Az autófinanszírozásos konstrukciókat nem ismerem, érdemes gj finanszírozóknál körbeérdeklődnöd.

2012. júl. 6. 09:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Igazándiból előtte 2év munkaviszonyom volt.Tulképp a magánszemélyként felvett hitel is jó lenne(személyi kölcsön),aztán azt átforgatnám a vállalkozásba.
2012. júl. 6. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!