Lehet így pozitív a hitelelbírálásom?
Szerintem lehet.
Alkalmazottad viszont hülye.
Én még a saját rokonomnak se mennék el kezesnek, nemhogy a munkáltatómnak. Kivéve, ha az éhenhalás az alternatíva, de akkor is olyan szájízzel, hogy a kés alá dugom a torkom. Azért, mert tudom, hogy amíg az adós nem fizette vissza az adósságot, addig BÁRMIKOR (akár évtizedes csúszással) bekopogtathatnak nálam, hogy mivel adós nem fizetett, ezért én mint kezes, 8 napon belül fizessek be x százezer-millió forintot, vagy végrehajtást vezetnek minden vagyonomra. Olyanról is gyakran hallani, hogy rokonok esnek kapával egymással emiatt, mert az elején még minden jól ment, aztán adós nem tudta fizetni a tartozást, felszívódott, és ezért árvereznék a kezes házát...
Szerintem ne kényszerítsd erre az alkalmazottadat, ha egy mód van rá!
Hát akkor nyilván megbeszéltétek, úgy azért könnyebb, pláne ha amúgy is közös a kassza.
De tény (és ezért vagyok én örök kezesség-ellenes), hogy vannak ilyen esetek (nem feltétlenül ilyen közeli leszármazottak között, meg nem ilyen kis összegre), hogy sógor-koma kéri a kezességet, és egy ideig fizeti is, aztán elveszti a munkáját, és akkor mégiscsak a saját megélhetése az első, meg az ő családja. Na, ilyenkor kerül baromi nehéz helyzetbe a kezes, akinek egyik napról a másikra a saját vagyona kerül veszélybe.
Ezért írtam amit írtam, hogy én főszabályként csak olyan összegre mennék el kezesnek bárkinek, amit neki bármikor ajándékba is odaadnék. Akkor nincs harag.
De ha nem, akkor inkább legyen egyszeri sértődés, mint örök gyűlölködés, meg végeláthatatlan pereskedés azért a pénzért, amit a bank behajtott tőlem (akár a családi házamat elárverezve), pláne, hogy jó eséllyel ezt én se tudom majd behajtani, ha már a bank se tudta.
Nem autófinanszírozás, hanem banki hitelből:
Ha vállalkozóként akarod felvenni, elvileg van rá lehetőség, de biztos hogy tehermentes ingatlan kell hozzá.
Ha magánszemélyként, akkor kevés a 3 hónap munkaviszony ( ha esetleg ezt megelőzően is volt legalább ennyi mv. kis megszakítással, akkor lehet esélyes).
Az autófinanszírozásos konstrukciókat nem ismerem, érdemes gj finanszírozóknál körbeérdeklődnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!