Közhasznú egyesület bevétele miből származhat?
A tagdíjon, támogatáson, pályázati pénzeken túl mi képezheti még egy közhasznú egyesület bevételét?
Olvastam egy ilyet:
"Az alapszabály, alapító okirat tartalmazza azokat a célokat és tevékenységeket, amelyek mentén az adott szervezet hatni kíván valamely általa érzékelt szükséglet kielégítése, gyengeség, hiányosság méréskése érdekében. E tevékenységekből származhat bevétele is. Egy szervezet képes értékek előállítására, szolgáltatások biztosítására, amelyeket nem köteles térítés mentesen biztosítani még a célcsoportja számára sem. Sőt előfordulhat az is, hogy a szolgáltatásokat nem feltétlenül a bevételeinek növelése miatt nyújtja ellenszolgáltatás, térítés fejében, hanem, hogy nyomatékosítsa a felhasználók felelősségét, megbecsülését, stb. "
Ez mit jelent pontosan? Tudna valaki konkrét példát írni?
Arra gondoltam, hogy ha pl. egyesületünk csináltat saját logóval nyomott pólókat, azokat továbbértékesítheti-e tagjai illetve magánszemélyek részére?
Vagy ha készítünk saját előállítású (nem tömeggyártott) terméket (pl. posztert, naptárt), akkor azt eladhatjuk-e úgy, hogy azzal semmilyen adótörvényt ne sértsünk?
Köszönöm a válaszokat előre is!!!
Köszönöm.
Tartottam tőle, hogy valami hasonló választ kapok. :/
Könyvelőnk van, de baráti alapon könyvel nekünk. Persze vele is fogok ez ügyben beszélni, de nem akarom túlságosan lefárasztani a buta kérdéseimmel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!