Párommal közös számlaszámunk van de külön készítek negyedéves 1258 as bevallást az eb -nyb mindig külön küldöm be de nem jól könyvelték le! Hol az egyiken van többlet és az én eb-et rakják az ővére hol az övét az én nyb-re! Mi a teendő?
Gondolom a befizetést nem könyvelik jól, mert akkor nem emelted volna ki a kérdésben a közös számlaszámot.
Valószínűleg utaláskor a közlemény rovatba nem írod bele a megfelelő adószámot, a NAV ugyanis az alapján tudja beazonosítani a befizetéseket.
Kell lennie közlemény rovatnak még netes utaláskor is. Oda mindig írd be az adószámot, és jó helyre fogják könyvelni az utalásokat.
Amit nem jó helyre könyveltek, átvezetheted a 17-es nyomtatványon, hogy ne ketyegjen késedelmi kamat ott, ahol tartozás van.
Ne haragudj, hülyeséget írtam a 17-es nyomtatvánnyal kapcsolatban, mert az egy személyen belül működik, és itt nem az a probléma, hogy egy személynek van egyik adónemen többlete, a másikon tartozása.
Csak azt tudod csinálni, hogy ahol tartozás van oda befizetsz (adószám feltüntetésével), ahol többlet van, oda pedig nem fizetsz addig, amíg ki nem fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!