Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallásos probléma!...

Adóbevallásos probléma! Valaki járt már így? Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Konkrétan arról van szó, hogy csináltam adóbevallást (1153NY formátumot). Február 15-ig kitöltöttem, illetve személyesen benyújtottam a Navhoz. Két címem van, egy állandó illetve egy ideiglenes. Amit benyújtottam, annak a borítékjára az ideiglenes lakcímemet adtam meg, viszont ők az állandó lakcímemre küldtek egy felszólítást, miszerint én nem tettem eleget az adóbevallási kötelezettségemnek, és ha most sem teszek, 200.000 Ft-ig megbüntethetnek. Nem szeretnék ebből galibát, hiába tudom, hogy leadtam és megcsináltam. A papíron amit kaptam, az szerepel, hogy a 1153-as formátumot töltsem ki. Letöltöttem a programot, elkezdtem kitölteni, de nem minden egyértelmű számomra. Gondolom más lehetőségem nincs, csak ezt a 1153-as formátummal tudom "pótolni"? Holnap mindenképp bemegyek hozzájuk munka után, de vajon mennyire segítőkészek az ott dolgozó emberek? Őszintén szólva nagyon dühít, hogy megcsináltam, de én hülye még csak egy átvételit sem készítettem, gondoltam nem lesz belőle baj, ha személyesen nyújtom be. Valószínűleg elkeverték, vagy a 2 lakcím miatt nem találnak a rendszerükben..

2012. aug. 26. 08:59
 1/8 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy van olyan papírom, amit a Nav küldött, hogy a 1153NY nyilatkozatom alapján megküldik a 1153E bevallást 2 példányban. Illetve a 1153AF nyomtatványt.
2012. aug. 26. 09:02
 2/8 A kérdező kommentje:
1153E-ből egyet küldtem vissza, a másik maradt nálam. Gondolom az az én példányom vagy nem?
2012. aug. 26. 09:05
 3/8 anonim ***** válasza:
én is személyesen adtam be, és ott rögtön kaptam belőle egy lepecsételt, iktatott,aláírt példányt, hogy mikor és milyen sorszámon vették át. Te nem kaptál ilyet???
2012. aug. 26. 09:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Semmi ilyent nem kaptam. Azt mondta a hölgy, aki átvette a borítékomat, hogy továbbítja és kész. :(
2012. aug. 26. 09:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Upsz,hát ez nagyon gáz, hogy nem adtak róla semmi papírt.

Amit tudsz,tölts ki azon a nyomtatványon,és menj be, hogy mennyire segítőkészek az úgyis az aktuális ügyintéző aktuális hangulatától függ. Valószínűleg te is ők is hibáztak, így ne a bűnöst keresd, hanem a megoldást,akkor talán az ügyintéző is segítőkészebbb lesz. Sok sikert!

2012. aug. 26. 09:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat!
2012. aug. 26. 09:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedvesen kezdj, kissé kétségbeesve, kérj segítséget, és akkor ha jó a hangulata az ügyintézőnek meg te sem akarsz asztalt borogatni, akkor megoldható.

Az a jó, hogy nem egyből büntit kaptál (én azt kaptam egy másfajta hibáért, de végül azt is elengedték), hanem csak felszólítást, hogy HA nem teszel eleget, akkor megbüntetHETnek. Menj be, mosoly, jópofizás, aztán megoldjátok.

De szerintem a borítékon lévő cím mindegy, az számít, hogy magán a bevalláson mi szerepel. Na meg nem csak a cím alapján azonosíthatnak, van azon adóazonosító jel, szóval szerintem nem a címek miatti kavarás lehet a probléma.

2012. aug. 26. 11:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék dühöngeni, csak a segítségüket kérni, hogyha már így alakult. Kitölteni a papírt segítséggel és letudni ezt a dolgot, mert nem szeretnék büntetést. Köszönöm a választ!
2012. aug. 26. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!