Jogász, vagy ügyvéd megtenné, hogy válaszol a kérdéseimre?
Sajnálom, hogy ilyennel traktállak benneteket, de most végzem a fősulit, és ezeket a számomra ismeretlen problémákat meg kell oldanom... egyedül. Kérlek segítsetek!
1. Anyám és a testvére 10 éve nem látták egymást -a testvérének a hibájából, aki összeveszett a szüleivel...- Anyám az, aki gondoskodik nagyapáról, apáról, két kisebb testvéremről és rólam. Nagyapa már 2 éve nálunk lakik életvitelszerűen. Így a háza és a telke üresen áll már két éve-amióta nagymama meghalt-.
- mit tegyek? Sajnos én vagyok az egyetlen, aki józanul tud gondolkodni a családban... Eladjuk a házat vagy kiadjuk? Tényleg nem tudok semmit erről... kihez forduljak?
2. Édesanya és apa már nagyon rég nem szeretik egymást. Anya már többször kiborult apám iszákos, stb természete miatt, és kórházba is került miatta. Mi sem szeretjük Őt. Most is ez van, egy éven belül ez már a második. Apával ma beszéltünk, de nem akarja megérteni mi a helyzet, hogy ez így nem mehet tovább... Az ő nevén van a ház, telek meg még ki tudja. Most ilyenkor mi a teendő?
Én arra gondoltam, hogy eladnánk nagyapa házát, abból kifizetnénk anyám testvérét és apát, hogy vegyen magának egy lakást. Segítsetek!
szóval az apa faterja lakik és anyud gondoskodik róla ha jól látom..
vagy nem..
nagyapa házának ki a tulaja?az nem csak úgy működik hogy eladjátok függ a tulajdonviszonytól ill lehet h igényt tart rá másik tulaj...
vagy 1 másik helyzet:van nagyapa háza anyud és a testvére a gyerekei és van faterod és az a ház amiben laktok az az övé...ebben az esetben ha a ház amiben laktok a faterodé akkor nincs miről beszélni mint kifizetés..
Így van.
A nagypapa adhatja el a házát, mivel az ő tulajdonában van. Utána a gyerekének (anyukádnak) ajándékozhatja a teljes vételárat (ha akarja), amiből kifizetitek apukádat, hogy a Tietek legyen a ház, amiben most laktok. De ehhez az is kell, hogy apukád beleegyezzen ebbe.
Ha nem akarja eladni Nektek a házat, akkor maximum vennetek kell egy másikat a nagypapa pénzéből, amibe az apuka nélkül költöztök be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!