Ha tönkre megy egy cég és nem tudja a dolgozókat kifizetni, akkor a dolgozók soha nem látjáka pénzüket?
Tönkrement a cégem, most már nincs menekvés. Több havi bérrel tartozik nekem is meg a kollégáknak is. Talán még egy-egy havi bért kitud fizetni, de az egészet mindenkinek biztos nem. Ilyenkor mi történik, nem beszélve a beszállítokról, bérleti díjakról. Tulajdona szinte semmi nincs, mert minden bérelt vagy lizingelt, nagyon sok hitele is van.
Bele látok a pénzügyekbe, mert ez egy kis cég és én voltam az idora vezetö, a könyvelésnek készítettem elö mindent. Már régóta tudtam hogy a fököm túl sok a kiadás a cégre, de mindig hitegetett hogy megoldja. Most félek hogy nem kapom meg a fizetésem.
Felszámolás esetén megpróbálják értékesíteni a cég vagyonát és behajtani a követeléseit. A befolyt összegből amenyire futja megkísérlik kielégítenia cég tartozásait egy törvényben megadott sorrendben. Az alkalmazottak aránylag előnyös helyen vannak ebben a sorrendben. Ennek ellenére nem sok jóval bíztatlak. Amint írtad vagyon nincs, ha volna behajthatő kintlévőség, azt a főnököd valőszínűleg már megtette volna.
Ha esetleg nem jogi személy a tulajdonos, a magánvagyonából is köteles fizetni. Viszont ha volna vagyona, valószínűleg nem hagyta volna veszni a céget. Könnyen előfordulhat, hogy járni ugyan jár nektek, csak éppen nem jut.
èn is ettöl félek, mert egy fillér magán vagyona sincs. túl sokat akart és bele bukott, olyan ügyes volt hogy még magának sem mentett semmit, viszont az alkalmazottaknak igen magas bért adott, mert azt gondolta így a legjobbakat kapja, azt is kapta, csak a cég nem bírt el ekkora kiadásokat.
Van valamennyi kintlevöség, de ez még az emberek teljes elmaradt bérét sem fedezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!