Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ki fizeti az építményadót?

Ki fizeti az építményadót?

Figyelt kérdés
Én albérletben lakom egy lakásban, és azt szeretném tudni,hogy nekem vagy a tulajdonosnak kell e fizetnie az építményadót?Kerestem erre vonatkozóan cikkeket vagy törvényt, de sajnos nem találtam.Segítene valaki?
2012. szept. 19. 18:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Építményadó - telekadó

ADÓKÖTELES: az önkormányzat illetékességi területén lévő építmények közül a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész (a továbbiakban együtt: építmény).

ADÓ ALANYA: aki a naptári év (a továbbiakban: év) első napján az építmény tulajdonosa.

Több tulajdonos esetén a tulajdonosok tulajdoni hányadaik arányában adóalanyok. Amennyiben az építményt az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult az adó alanya. (A tulajdonos, a vagyoni értékű jog jogosítottja a továbbiakban együtt: tulajdonos).

Társasház, garázs és üdülő esetén a tulajdonosok önálló adóalanyok, a közös használatú helyiségek után az adó alanya az említett közösség.

....nálunk ez a rendelet van hatályban, de javaslom érdeklődj, a területileg illetékes (helyi) önkormányzat, Weboldalán ill. az adóügyi osztályán!

[link]

"3. § Az építményadó alanya:

2012. szept. 19. 18:53
 2/2 anonim ***** válasza:
A tulajdonosnak kell fizetni az önkormányzat felé, legfeljebb ő beleépíti a bérleti díjba.
2012. szept. 19. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!