Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha megszüntetem a munkaviszony...

Ha megszüntetem a munkaviszonyom a TB-met ki fizeti utána?

Figyelt kérdés
3hónapja dolgozom, Start kártyával. Elötte nem volt munkaviszonyom. Felszeretnék mondani, mert nagyon kihasználnak semmi fizetésért.. Ez után a TB-met ki fizeti ki? Mert ha nincs munkaviszonyom elvileg az önkormányzat kifizeti egy évig. Szeretnék ebbe segítséget kérni. Mit ajánlotok vagy mi ilyenkor a szankció.

2012. szept. 1. 09:49
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Az önkormányzat nem fizet automatikusan. Alapesetben neked vagy annak a családtagodnak kell fizetnie aki az eltartásodról gondoskodik, az önkormányzat feltételekhez (egy főre jutó jövedelem stb) köti a fizetés átvállalását.
2012. szept. 1. 10:08
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

[link]

Olyan gyakran változnak a jogszabályok, hogy arról nehéz aktuális infót találni. Legegyszerűbb, ha az önkormánytatnál érdeklődsz. Ismeretem szerint ha jogosult vagy munkanélküli segélyre, annak időtartamáig fizetik utánad.

Ha beírod a Googleba :12T1011, több információt kapsz.

Olyan munkahelyet nem találsz, ahol nem használnak ki. Ha kezdő vagy, jobb ha beletörődsz.

2012. szept. 1. 10:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A munkaviszonyod megszűnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az egészségügyi ellátásokra.

[link]

A 46. naptól kell rendezned: vagy fizeted magad után, vagy kérelmedre, ha jövedelmi és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minősülsz, rendezi a helyi önkormányzat.

Ezt a szociális törvényben találod meg (azt is, hogy ki számít egy családnak, mi számít jövedelemnek, vagyonnak, és mennyi ezek határa a jogosultság vizsgálatánál)

A feltételeket nem az önkormányzat szabja meg, a szociális törvény alapján kell elbírálniuk.

Igaz, hogy gyakran változnak a jogszabályok, de mindegyiknek megtalálod a hatályos állapotát a neten. Többre mégy vele, mintha bemégy az önkormányzathoz érdeklődni. Igaz, az egyszerűbb, mint megkeresni a neten, csak sajnos nem mindig kapsz pontos infót.

2012. szept. 1. 10:52
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
A munkaviszonyod megszűnése után még 45 napi van automatikusan TB-d, utána az önkorm. vagy átvállalja a fizetésedet rászorultsági alapon, vagy magadnak kell fizetned. Havi 6390ft/hó.
2012. szept. 1. 11:07
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Az önkormányzat is csak akkor vállalhatja fel, ha a veled egy háztartásban élők egy főre jutó átlagkeresete alatta van x összegnek.

Vagyis lehet, hogy te jövedelem nélküli vagy, de a szüleid vagy valamelyik tesód (aki szintén ugyanarra a lakcímre van bejelentve = egy háztartásban éltek) jövedelme olyan nagy, hogy abból az 1 főre eső átlag alapján nem leszel jogosult arra, hogy az önkormányzat fizesse helyetted.

Ez azt is jelenti, hogy az elbíráláshoz minden egyes családtag jövedelemigazolását a saját munkahelyükről ki kell kérniük, stb. stb. az csak azok után dönt az önkormányzat.

2012. szept. 1. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Én a munkaügyi központtól kértem igazolást, hogy tőlük nem kapok semmilyen juttatást, ezt elvittem az önkormányzathoz, ott kitöltöttem egy nyomtatványt (miért kérem a támogatást, van-e lakás, autó a nevemen stb.) és kész. Vittem a szüleim jövedelem igazolását, de azt mondták, hogy ennek semmi jelentősége, mivel már nagykorú vagyok. Így én is megkaptam a TB támogatást. Ez januárban volt. Azóta nem tudom változott-e a törvény ezzel kapcsolatban. Szerintem is menj el az önkormányzathoz és ott érdeklődj. :)
2012. szept. 2. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
Még valami: addig örülj, amíg van hol dolgoznod, mert a mai világban nehéz munkát találni... egyébként mennyi a fizetésed? Hogy érted azt, hogy kihasználnak?
2012. szept. 2. 21:05
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

Minek van ez a kérdés kiemelve?

Van egy csomó válasz, és le van írva bennük, hogy mi a helyzet...

2012. szept. 4. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!