Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kéne lennie adóazonosítómnak?

Kéne lennie adóazonosítómnak?

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, hogy nekem lehet-e adóazonosítóm (úgy értem születésemkor kaphattam-e) mert azt tudom, hogy mostmár az újszülöttek is egyből kapnak csak azt nem, hogy hány éve van ez így. Anyumat kérdeztem, ő azt mondta, hogy nem kaptam de lehet csak elpakolta a papírt és azzal a lendülettel el is felejtette. Sose dolgoztam, sose igényeltem hitelt vagy bármi olyasmit amihez kellett volna. Vagy ha bemegyek a NAV-hoz ők ezt megtudják mondani?

Előre köszönöm a választ!

18/L

2012. aug. 24. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Korod alapján "határeset" vagy!

Kb. akkortájt hozták ezt be, amikor születtél, akkoriban azt mondták, hogy majd amikor az első munkahely, vagy bármi miatt szükség lesz rá, majd akkor váltja ki mindenki, mármint a szülő a gyermeknek.

Ha eddig nem dolgoztál sehol, akkor elképzelhető, hogy még nincs, ha van, akkor anyud igazolványai mellett ott a tied is, mert a szülő őrizgette!

Pár éve van az, hogy a TAJ-kártyával együtt az adóazonosító kártyát is megcsinálják az újszülöttnek, és akkor később nincs vele gond.

Először nézzétek meg anyud igazolványtárcáját, ha nincs ott, akkor a személyiddel együtt menj be a legközelebbi NAV-hoz, nézzék meg, hogy csak elveszett-e a kártyád és abból kell újat csináltatnod, vagy még sosem volt adóazonosító számod, és most kéred ki!

2012. aug. 24. 14:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás vagyok a felvilágosításért! :)
2012. aug. 24. 21:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Szivesen!
2012. aug. 25. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!