Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Most mi lesz? (Kérdésed túl...

Most mi lesz? (Kérdésed túl rövid)

Figyelt kérdés
eddig a 3éves kislányom után egyedülállóként kaptam a családit,gyest,mert vmikor a páromnak azt mondták egy helyen,h.annak számítok.Moat viszont kiderült,h.mégis csak élettársak vagyunk.Vissza kell majd fizetnem a pénzt???!!!
2012. aug. 9. 17:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt azért csak tudhatod, hogy együtt élsz-e valakivel - ha igen, akkor tudod, hogy élettársak vagytok, tehát olyan nincs, hogy "most kiderült".

Ha élettársad van, akkor nem vagy egyedülálló, ha jogtalanul felvettél pénzt, azt vissza kell fizetni.

Nem értem, ezen mi nem világos?!?!?

2012. aug. 9. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:

a lakcímkártyán egyezik a lakcímetek? Ha igen, akkor jogtalanul vetted fel a pénzt, és vissza kell majd fizetned.

ha külön lakcímetek van akkor hiába laksz valakivel, egyedülállónak számítasz. (Ezt egy jegyző mondta, s a törvényben is így van)

2012. aug. 9. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Kb. ezer forint a különbség havonta az egyedülálló meg nem egyedülálló között egygyermekes család esetén. Ezt azért még ki lehet pengetni visszamenőleg több évre is. Bár nyilván rátesznek még büntetőkamatot is, ami a jegybanki alapkamat kétszerese.

Megjegyzem, elég hülyeség azt mondani ügyintéző részéről, meg elhinni is, ha azt mondják, hogy te egyedülálló vagy, mikor ezt csak te tudhatod. Senki nem tudhatja, hogy te lenyilatkoztad-e bárhol, hogy van-e élettársad, vagy hogy kaphatsz-e olyan ellenőrzést aminek során kiderül, hogy nem. Ezt csak te tudhatod egyedül. Én azt mondanám ilyen helyzetben, hogy ha egyedülálló vagy, akkor írd be azt, ha meg nem vagy egyedülálló, akkor írd be azt.

A legtöbb esetben egyébként ez úgy szokott történni, hogy kedves ügyfél fél órán át győzködi az ügyintézőt, hogy "hádde mi ezt sehol se jelentettük be, nem is ugyanaz a lakcímünk, most akkor mér ne lennék egyedülálló?" Aztán erre az ügyintéző azt mondja, hogy "jó, hát akkor írja be azt, hogy egyedülálló" (én nem tenném mondjuk, hanem azt ismételgetném nekik ha tetszik nekik ha nem, hogy ha egyedülálló, akkor írja be azt, ha meg nem egyedülálló, akkor írja be azt).

De mivel csak "mondták neki", ezt ti se tudjátok bizonyítani, hogy így volt vagy nem, 1-1, szóval majd kaptok határozatot, amiben leírják, hogy mit kell tennetek. A felháborodás viszont nem indokolt, mivel azt tényleg neked kell tudni, hogy van-e élettársad, vagy nincs, és te írtad alá az ennek megfelelő nyilatkozatot, akárki akármit mondott neked.

2012. aug. 9. 18:06
 4/5 A kérdező kommentje:
persze,h.tudom van-e élettársam,de ha hivatalos szervnél mondták,h.egyedülállónak tekintenek,akkor álljak le velük vitázni????nem magamtól írtam egyedülállót,akárki akármit is hisz!
2012. aug. 10. 01:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem derül ki sehol, hogy mégsem vagy egyedülálló, akkor valószínűleg nem kell visszafizetni.

Valamilyen hivatalos szerv megkeresett az ügyben, hogy "Ön tett egy egyedülállósási nyilatkozatot és közben megtudtuk, hogy nem is egyedülálló, mert van élettársa"?

Ha nem, akkor mit rágódsz rajta.

Írj az Államkincstárnak egy levelet, miszerint nyilatkozol arról, hogy X. Y. nappal (ne évekre, hónapokra visszamenőleg!) már nem vagy egyedülálló (kb. 8 nap a változás bejelentésének ideje). Erre Ők hoznak róla egy határozatot, és a következő hónaptól megszüntetik a magasabb összegű családi pótlékot, csak a simát kapod majd. Ennyi.

A múltról pedig hallgatsz...

2012. aug. 10. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!