Hogy is van ez adó?
A 108000 Ft-os bérre 70740 Ft a nettó bér. Ha minimálbért kapott a férjed, akkor pedig 61000 Ft körüli összeget kellett kapni.
Szerintem nem vontak le semmit (mi az, hogy adótartozás volt?), egyszerűen tört hónapról beszélünk, így nem 70.000 Ft, hanem csak 54.000 Ft jár.
Hát ez nagyon érdekes.
A 108.000 Ft bruttónak 70.740,- Ft a nettó összege abban az esetben, ha az illető nem jogosult családi kedvezményre. Ha jogosult, akkor ennél több. Az adóhatóság csak úgy nem von le a bankszámláról, még akkor sem, ha van adótartozás. Erről küldd folyószámolakivonatot időnként, aztán egy idő után "végrehajtás alá vonja a bankszámlát". De ez nem öt perc alatt történik meg.
Ráadásul - gondolom - erről az ember tudni szokott.
Az én meglátásom az, hogy a munkáltató utalt kevesebbet, csak azt nem tudom, hogy miért?
Ha pedig tényleg valamilyen adótartozásról lenne szó, akkor annak a bérfizetési lapon is látszódnia kellene...
A bankszámlakivonaton is látszik, hogy mennyit utalt a cég. Ha a cég 74.000 Ft-ot utalt, akkor a bejövő utalásoknál ennyinek kell látszania. Ha az adóhatóság elvitt 20e Ft-ot, akkor ennek egy MÁSIK sorban kell látszani. Tehát a bankszámlakivonatból kiderül az is, hogy utaltak-e 74e Ft-ot, meg az is, hogy az adóhatóság hozzányúlt-e a bankszámlához.
Ha a bejövő utalásoknál 54e Ft van a cég neve mellett, akkor bizony ennyivel indították el az átutalást!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!