Eilon kérdése:

Hogy is van ez adó?

Figyelt kérdés
Férjem 1,5 hónapja váltott munka helyet a mostani fizetése alap bérként:108.000.- a minimál bért utalták a kártyámra 74.000.- és ebből az úton el tűnt 20.000.- így 54.000.- kaptam meg! azt mondta a könyvelő hogy adó tartózásunk volt de mi semmilyen papírt nem kaptunk senkitől sem a volt munkáltatotól sem az apeh-től! Mert a férjem mondott fel így adó le vonhatja a pénz szó nélkül? hogy is van ez?

2012. aug. 4. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:

A 108000 Ft-os bérre 70740 Ft a nettó bér. Ha minimálbért kapott a férjed, akkor pedig 61000 Ft körüli összeget kellett kapni.

Szerintem nem vontak le semmit (mi az, hogy adótartozás volt?), egyszerűen tört hónapról beszélünk, így nem 70.000 Ft, hanem csak 54.000 Ft jár.

2012. aug. 4. 17:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Teljes hónapot dolgozott a férjem...azt mondta a könyvelő hogy ő 74.000.- utalt de út közben eltüntt 20.000.- és arra fogta hogy az adó vonta le...de az utalt összegböl az adó simán szó nélkül nem vesz el...a könyvelő azt mondja hogy 74.000.- utalt én 54.000.- kaptam! út közben hogy vesz el az adó bármit is szó nélkül? ez nagyon buktás...köszönöm a válaszod...
2012. aug. 4. 20:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon érdekes.

A 108.000 Ft bruttónak 70.740,- Ft a nettó összege abban az esetben, ha az illető nem jogosult családi kedvezményre. Ha jogosult, akkor ennél több. Az adóhatóság csak úgy nem von le a bankszámláról, még akkor sem, ha van adótartozás. Erről küldd folyószámolakivonatot időnként, aztán egy idő után "végrehajtás alá vonja a bankszámlát". De ez nem öt perc alatt történik meg.

Ráadásul - gondolom - erről az ember tudni szokott.

Az én meglátásom az, hogy a munkáltató utalt kevesebbet, csak azt nem tudom, hogy miért?

Ha pedig tényleg valamilyen adótartozásról lenne szó, akkor annak a bérfizetési lapon is látszódnia kellene...

2012. aug. 6. 08:01
 4/6 A kérdező kommentje:
Jogosultak vagyunk cs.adó kedvezményre is csak a könyvelő azt mondta hogy majd év végén egy összegben ,de ezt sem értem így!!!...Adó tartózásunk nincs! a könyvelő azt mondta hogy 74.000.-utalt s út közben tűnt el a 20.000.- ...lehet hogy az adó....vagy a könyvelő tette el!!!!? Ma kér a férjem az utalásról igazolást és a fizetési papírt is!!! így kiderül a turpiszság....
2012. aug. 6. 08:08
 5/6 anonim ***** válasza:

A bankszámlakivonaton is látszik, hogy mennyit utalt a cég. Ha a cég 74.000 Ft-ot utalt, akkor a bejövő utalásoknál ennyinek kell látszania. Ha az adóhatóság elvitt 20e Ft-ot, akkor ennek egy MÁSIK sorban kell látszani. Tehát a bankszámlakivonatból kiderül az is, hogy utaltak-e 74e Ft-ot, meg az is, hogy az adóhatóság hozzányúlt-e a bankszámlához.

Ha a bejövő utalásoknál 54e Ft van a cég neve mellett, akkor bizony ennyivel indították el az átutalást!!

2012. aug. 6. 11:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Most jövök a bankból...azt mondták hogy senki és semmi nem vehette el a pénzt..54.000.- utaltak a könyvelő váltig állitsa hogy 74.000.- az utalásról a papírt nem tudta felmutatni még!!! igy a könyvelő hazudik...Köszönöm a segítségeteket!!!!! :) szép napot nektek...pénteken fizetés azért meg írom hogy mi is lett a vége! ;)
2012. aug. 6. 11:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!