Hogy is van a vagyonadóval?
Szóval, elvileg 30M forintnál magasabb értékű ingatlan után kell adózni. (Persze ez kicsit bonyolultabb, de most vegyük csak ezt a részét a törvénynek.)
Tegyük fel, hogy két ember 50-50%ban tulajdonosa egy 35M értékű háznak. Akkor személyenként csak 12,5M forintos házuk van. Tehát, ha egyénenként adózunk, akkor nekik nem kell fietniük a ház után, mert a tulajdonrész nem éri el a 30M-t.
Vagy, ha a ház értéke 35M, akkor mindkét tulaj adózik utána?
De akkor ez azt is jelentheti, hogy két tulajdonos esetén 60M értékig nem adózik senki? És akkor a tulajdonos számától függően a határ a csillagos ég?!
Bocs a kicsit hosszú és bonyolult megfogalmazásért, de ebbe én kicsit belekeveredtem azt hiszem. :)
szerintem... (nem ismerem a szabályozást, csak tippelek, meg én így csinálnám)
az értékhatár fölötti ingatlan adózik, ha több tulajdonosa van, akkor azok a tulajdonrészük arányában osztoznak a fizetendő összegen. (különben egy 2 gyerekes család akár 120milliós villára sem biztos, fizetne valamit)
kedves második, ébresztő...
legalább a saját fajtád újságát kellene olvasni, ha már mást nem is...
Köszönöm a válaszokat.
DE ha lehet, hagyjuk a politikát ki ebből. Én csak érdeklődtem, hátha vki tud segíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!