Családi adókedvezmény?
Nem rég olvastam ezt: A családi kedvezmény igénybe vételéhez azonban a megfelelő bruttó bérre is szükség van. Sok alacsony bérű család esetében előfordulhat, hogy az adójóváírás csökkentése többet visz el, mint amennyit a családi adókedvezmény hoz.
Mennyi az a megfelelő bér? Azt nem említették.
Én úgy tudom hogy adójóváírás már nincs is. Rosszul tudom?
Az adójóváírás valóban megszűnt.
A családi adókedvezménnyel kapcsolatban:nekem 1 gyermekem van utána 10eFt/hó cs.adókedv. jár,én 104eFt-os bruttóval megkaptam ezt az összeget.
Nincs adójóváírás már. De első körben csökkentették 15100-ról 12100-ra. Lehet régebbi cikket olvastál.
Ez azt jelenti, hogy mondjuk minimálbért kapsz, és van 2 gyereked, akkor nem tudod teljese mértékben igénybe venni a kedvezményt.
Az adókedvezmény lényege, hogy az adóalapodat (bruttó bért) csökkenti gyerekenként 62500-al (3 vagy több gyerek esetén meg 206500-al).
Vagyis a szükséges bruttó bér egy gyerek esetén 62500, 2 gyerek esetén 125000, 3 gyerek esetén 619500.
Talaltam egy kalkulatort, 2gyereknel minden stimmelt,de a 3nal mar nem valtozott semmit.
3gyereknel havi szinten mennyit jelent?
Arról, hogy valaki igényli év közben a családi kedvezményt, valamilyen írásos igazolásnak lennie kellene. Ha GYED ellátás volt, akkor a munkáltató
igazolta le ennek a kedvezménynek a jogosultságát a folyósító szerv felé az alapján, amit írásban nyilatkozott a dolgozó. Tehát a munkáltató vagy a kifizető szerv a dolgozó írásos nyilatkozata nélkül, önállóan nem adja ezt a kedvezményt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!