A vagyonosodási vizsgálathoz kell valami indok, hogy miért akarom az illetőt kivizsgáltatni?
Bejelented aztán elöször íróasztal mellől megvizsgálják hogy lehet-e belőle valami.
Ha nem akkor már itt elkaszálják.
Ha valóban vannak gyanús dolgok és úgy tűnik érdemes kimenni, na akkor mennek és vizsgálódnak!!!
Hidd el, rengeteg bejelentést kapnak és ha mindnek alaposan utánanéznének akkor mást se csinálnának...
És ugya a NAV-nak is az számít hogy érdemes legyen kimenni!
Ha viszonylag jól él és "megfelelő" részét vallja be a jövedelmének amivel még épp hihető a dolog akkor nem mennek ki. Hisz lehet hogy csal de nem olyan egyszerű bizonyítani ha hihető... És ugye rengeteg munkába fáj ez a dolog a NAV-nak is.
Egy próbát megér de ne fűzz hozzá nagy reményeket.
Én a helyedben már beraktam volna 1-2 kamárat a házhoz ami felveszi ha bejön valaki hozzád.
Innentől bármit ügyeskednek vagy mennek be hozzád arról videó van és az alapján könnyedén elítélik őket.
Még annyit fűznék hozzá, hogy az általad felsorolt sérelmek elsősorban btk-ba tartoznak, szóval első körben a rendőrségen kell tenni feljelentést.
A NAV-os dolog ennek kiegészítése lehet, igazából én sunyi dolognak tartom a bejelentősdit egészen addig, amíg nem károsít meg a tevékenységével. A zsarolás, bántalmazás, betörés rendőrségi ügy, szóval azt oda.
Jó, elnézést kérek, ha egy kicsit bunkó módon fogalmaztam.
Teljesen jogos a felháborodásod, egy percig sem vitatom. Csak én éreztem úgy a hozzászólásom megírásakor, hogy a "ráküldöm a haragosomra az adóhatóságot", a másik vagyonának a mérlegelése az utolsó dolog, amit ilyenkor meg kell tenni, ami eszünkbe kellene jusson, amikor gyakorlatilag az ember élete forog/forgott kockán. Persze nyilván nem a te cipődben vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!