Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A vagyonosodási vizsgálathoz...

A vagyonosodási vizsgálathoz kell valami indok, hogy miért akarom az illetőt kivizsgáltatni?

Figyelt kérdés
Van egy ember aki mindent megtesz hogy tönkretegye az életünket, őt akarom felnyomna a NAV-nál. Mi a menete ennek az eljárásnak? Kell indokolni hogy miért vizsgálják meg?

2012. júl. 8. 22:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Bejelented aztán elöször íróasztal mellől megvizsgálják hogy lehet-e belőle valami.

Ha nem akkor már itt elkaszálják.

Ha valóban vannak gyanús dolgok és úgy tűnik érdemes kimenni, na akkor mennek és vizsgálódnak!!!

Hidd el, rengeteg bejelentést kapnak és ha mindnek alaposan utánanéznének akkor mást se csinálnának...

És ugya a NAV-nak is az számít hogy érdemes legyen kimenni!

Ha viszonylag jól él és "megfelelő" részét vallja be a jövedelmének amivel még épp hihető a dolog akkor nem mennek ki. Hisz lehet hogy csal de nem olyan egyszerű bizonyítani ha hihető... És ugye rengeteg munkába fáj ez a dolog a NAV-nak is.

Egy próbát megér de ne fűzz hozzá nagy reményeket.

Én a helyedben már beraktam volna 1-2 kamárat a házhoz ami felveszi ha bejön valaki hozzád.

Innentől bármit ügyeskednek vagy mennek be hozzád arról videó van és az alapján könnyedén elítélik őket.

2012. júl. 9. 10:58
 12/17 A kérdező kommentje:
igen, nagyon köszönöm a válaszod, a riasztósok kedden jönnek. Annyira rosszul esik, hogy az ember nagy bajban van, és az embertársától azt kapja, hogy te sem vagy egyszerű eset. kíváncsi lennék, ő mennyire lenne kész ha egy milliomos ember (aki ráadásul még nem is normális) megesküdött volna arra, hogy tönkre teszi az életét? nekünk nem maradt más, csak a hatóságok, mert én nem fogom megveretni meg ilyesmi. de te egy értelmes ember vagy. köszi.
2012. júl. 9. 11:03
 13/17 Smartguy86 ***** válasza:

Még annyit fűznék hozzá, hogy az általad felsorolt sérelmek elsősorban btk-ba tartoznak, szóval első körben a rendőrségen kell tenni feljelentést.

A NAV-os dolog ennek kiegészítése lehet, igazából én sunyi dolognak tartom a bejelentősdit egészen addig, amíg nem károsít meg a tevékenységével. A zsarolás, bántalmazás, betörés rendőrségi ügy, szóval azt oda.

2012. júl. 9. 11:19
 14/17 anonim ***** válasza:

Jó, elnézést kérek, ha egy kicsit bunkó módon fogalmaztam.

Teljesen jogos a felháborodásod, egy percig sem vitatom. Csak én éreztem úgy a hozzászólásom megírásakor, hogy a "ráküldöm a haragosomra az adóhatóságot", a másik vagyonának a mérlegelése az utolsó dolog, amit ilyenkor meg kell tenni, ami eszünkbe kellene jusson, amikor gyakorlatilag az ember élete forog/forgott kockán. Persze nyilván nem a te cipődben vagyok.

2012. júl. 9. 11:34
 15/17 A kérdező kommentje:
a legjobb védekezés a támadás. csak addig tudjuk féken tartani amig azt látja hogy nem félünk tőle, és támadunk. ezért ki kell használni minden lehetőséget. különben meg tett kárt az értékeinkben, nem közvetlenül a tevékenységével, hanem azzal, hogy bejött a házunkba amíg nem voltunk otthon. Még az a szerencse, hogy fizet a biztosító. nem vagyok bosszúálló típus, de ez az ember megérdemli hogy letörjenek a szárnyai.
2012. júl. 9. 16:46
 16/17 anonim ***** válasza:
91%
mögénk költözött 1 bankár házaspár, és bejelentést tettek a város házán, hogy illegális építkezás folyik :-) pedig se 1 beton keverőnk, se gerendákat nem szoktunk ácsolni... de hivatalból muszály voltak kijönni ellenőrizni. Szóval aki azt írja, hogy csak indokolt esetben jönnek ki az téved, mert halottam olyat, hogy valakit tizedjére jelentettek fel ugyanazzal a kamu indokkal, és a hivatalnak tizedjére is ki kellett menni szemlézni. (jelentsd fel, hogy 20 disznót tart vagy ilyesmi :-) )
2012. júl. 9. 19:21
 17/17 anonim ***** válasza:
9 éves kérdés de ha esetleg még valaki olvasná annak leírnám hogy nem feltétlen kéne hivatalos útra terelni egy "alvilági" fazonnal való összetűzést. Csak jótanács mindenki döntse el magába mit csináljon, de ha a faszi milliomos és mondjuk csak a felét bejelenti a NAV-nál annak amije van akkor nem lesz belőle problémája viszont ha megtudja hogy felnyomtad lehet a halakkal alszol.
2021. febr. 18. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!