Vagyonosodási vizsgálat kik ellen indul?
Figyelt kérdés
Ma hallottam erről az egészről, hogy pl. nem szabad bankba sok készpénzt befizetni, stb., mert az gyanús lesz a hatóságoknak, és megbírságolnak. Nekem az elmúlt 6-7 év során elég szép kis összeg (kb. 2 millió forint) gyűlt össze zsebpénzből, ajándékokból (a családban már régóta pénzt kapok karácsonyra, szülinapra - most az hagyjuk, hogy ez jó-e vagy sem). Ezeket bankban tartom, tartós befektetési számlán és takarékszámlán. Számíthatok arra, hogy ebből bajom lehet? Emellett amúgy már van némi keresetem, ösztöndíjam is, de még a szüleimnél élek, szóval nincs sok kiadásom, lakásra gyűjtök, ezért rakok félre, amennyit csak tudok, zsebpénzből, fizetésből, mindenből.2012. máj. 29. 16:44
1/8 anonim válasza:
szia,sztem ez gaz.nem tudod széfbe elhelyezni?az apeh nem fogja elhinni hogy ajandekba kaptad,ha csak nem adoztak azután is ajandékozási illetek vagy mi.papirral tudod igazolni hogy honnan van?
de csak akkor ellenöriznek ha szúróprobaszerűen téged találnak meg.
2/8 anonim válasza:
amugy ugy van ha kiszúrnak,akkor behivnak elbeszelgetésre,mit csinaltal az elmúlt években,papirok blablabla.és ha valami sumákolást vesznek észre csak akkor indul vagyonosodási.
3/8 anonim válasza:
Szúrópróbaszerűen ellenőriznek. Minden évben van valami szempontrendszer, hogy kiket vesznek elő. Általában vállalkozókat szoktak, magánszemélyt csak ritkán. Elvileg nem férnek hozzá a bankszámládhoz csak jogerős bírósági végzéssel.
4/8 anonim válasza:
2m forint nem fogja érdekelni őket.
5/8 anonim válasza:
a bank is eleve jelenthet az apeh felé.
6/8 anonim válasza:
Az lehet, de hülye lenne, elveszti az ügyfelet.
7/8 anonim válasza:
ügyfelek??hat kötelessége jelenteni!!
8/8 anonim válasza:
Fiatalkorúként volt fél évente 1-2 millás forgalom a számlámon és nem volt belőle semmi, meg ingatlanok is voltak/vannak a nevemen. Szerintem azon is múlik hogy kik a szülei az embernek stb, milyen anyagi hátterű családból származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!