Mikorra várhatom, hogy postai úton megküldik az adójóváírásomat, ha 2012. április 23-án adtam fel postán az adóbevallásomat?
Törvény szerint a bevallás postára adásától számított 30 nap a kötelező hivatalos ügyintézési határidő. Persze, ha valami gondjuk van a bevallásoddal, megtehetik (és meg is teszik), hogy a 30.-ik napon nem a pénzedet indítják, hanem egy levelet, amiben megírják, mi a bajuk.
Másrészt: egyáltalán nem mindegy, hogy a 133 ezer Ft, az adójóváírás soron szerepel a bevallásodban, vagy a visszajáró, visszakérhető sorba is annyi van beírva.
Előző vagyok. Meglehet, hogy a postás értesítőt hagy.
De inkább el tudom képzelni, hogy az apeh ír egy levelet, hogy adj nekik meg egy bankszámla-számot, mert esetleg ekkora összeget inkább számlára utalnának, mint készpénzes kifizetésként indítsák.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Az összeg a visszajáró-igényelhető sorban volt.
Remélem, hogy akkor hét vége előtt, vagy jövő hét elején már megkapom.
Nyugi!
23.-án indítja a pénzt (ha azt indítja és nem valami mondvacsinált ürüggyel csak egy levelet!!!). Ha a pénzt 23.-án elindítja, azon még a posta is ül 1-2 napot, közben jön egy hétvége + pünkösd hétfő, tehát jövő hét közepén érhet ide emberi számítás szerint a pénzed.
Ha levelet küld, azt ennél hamarabb megkapod! :)))
Húúú, de nagyon remélem, hogy max. jövő hét közepe!
: )
Én ma! :D
Azt hiszem, átérzem a boldogságodat! :D
(Ekkora összeget nem hoz ki a postás, ezért be kellett menni, ha netán ez az infó hasznos lenne még valakinek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!