Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Amennyiben nem kaptam meg a...

Amennyiben nem kaptam meg a 11M30-as nyomtatványt 2012. január 31-ig (majd április 31-ig sem) egy cégtől, amelytől kellett volna, hogy kapjak ilyet, akkor mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Hogyan kéne érvényesítenem a jogaimat, kihez forduljak?

Milyen büntetést kaphat az a cég, amely nem teljesítette a kötelességét a fent leírt ügyben?

Előre is köszönöm a segítséget!

2012. máj. 21. 16:05
 1/2 anonim ***** válasza:

11M30-as nyomtatvány egyetlen cégtől kellett kapnod, akinél 2011.12.31-én alkalmazásban álltál. Ha több munkáltatód is volt év közben, akkor az ezt megelőzök a kilépő papírjaid között kiadott "Adatlap 2011 a munkáltatótól származó jövedelmekről" nevű nyomtatványon tájékoztattak a béredről és a levont adóról, nekik külön M30-as nyomtatványt már nem kell küldeniük a részedre. Ha a következő munkahelyeden elkérték a kilépő papírjaid, akkor még az is elképzelhető, hogy az előző munkahely adatait is feltüntették az igazolásodon.

Amennyiben nem ez történt, hanem a 2011. december 31-én is fennálló munkáltatód nem adta ki a 11M30-at, akkor először szólítsd fel írásban a munkáltatói jogkör gyakorlóját és hívd fel a figyelmét, hogy ha nem pótolja a mulasztást, akkor munkaügyi bírósághoz fogsz fordulni. Mondjuk ezt a levelet korábban is megírhattad volna már.... Ha így sem adja ki, keress egy munkaügyi jogászt és írjon ő felszólítást, ha ez sem megy, akkor jöhet a per.

Ha az adóhivatal időközben felszólít a bevallás beadására, vagy ha beadtad, de nem jók abban az adatok, akkor a javításra, írj igazolási kérelmet, csatold a felszólító leveleket.

2012. máj. 22. 00:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a választ!
2012. máj. 22. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!