Adóbevallásomra a hibakódok: R205 és R192, mit kell tennem?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek! kérdésem a következő. 1153-as bevallásomban a NAV a következő hibákat találta:
R205 (1153-02)ha a 138D kitöltött és a 144. sor üres, akkor a 139. sorban az adószámnak meg kell egyezik a 11K59M adatszolgáltatásokon megadott adószám egyikével.
R192 (1153-02) Ha a 133 B>0, akkor kell lenni olyan feldolgozott 1159M adatszolgáltatásnak, amelyben 133B<=11K59M-02 lap (1B+2B)*0,2+-10
Átnéztem a bevallásom, és arra jutottam mivel önkéntes nyugdijpénztári viszaigénylésem van, gondolom ezt ronthattam el, ugyanis egészségpéntári számlaszámra kértem a visszautalandó összeget. Ha ez a gondolatom igy jó, akkor azt kérdezém, milyen javitóbizonylatot kell kitöltsek ahhoz hogy az adószámot helyesen küldjem vissza.
Köszönöm a segitséget.
2012. máj. 21. 21:32
1/2 anonim válasza:
Ugyanezt a nyomtatványt, csak a főlapon a jobb felső sorban, a "hibásnak minősített bevallás kódja" mezőt töltsd ki az apehtól kapott levélen szereplő eredeti bevallás vonalkódjával (ne a levél vonalkódját írd rá, keress olyan sort rajta, hogy eredeti bevallás vonalkódja). Javítsd az adószámot, és a dátumot az első oldalon és küldheted újra.
2/2 anonim válasza:
Sziasztok, elnézést, hogy idepofátlankodom, de hasonló problémával állok szemben... Nekem csak az R192-es hibakódot jelezték vissza, annak ellenére, hogy az abevjava programmal töltöttem és az ellenőrzés során nem dobott ki hibaüzenetet. A bevallást nyomtattam és postán küldtem be, hogy tudom korrigálni a korrigálni valót és mi az? Köszi előre is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!