Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » SOS kérnék segítséget az szja...

SOS kérnék segítséget az szja bevalláshoz? (Nem találom az adóigazolást, amit kaptam a munkáltatómtól)

Figyelt kérdés

S így nem tudom, mennyi a levont adóelőleg.

-egész évben, 12 hónapon keresztül bruttó 110e, nettó 80500 Ft volt a jövedelmem

- az adójóváírást megkaptam minden hónapban

A bruttó bérem szorzom 1,27-tel, majd ezt a szuperbruttósított összeget szorzom 0,16-tal. Ez lenne a levont adóelőleg. Csak azt nem tudom, hogy az adójóváírást itt számításba kell- e venni?

És igen, tudom, hogy egy idióta vagyok, amiért az utolsó pillanatra hagytam. :/

Köszönöm előre is!

#adóbevallás #SZJA #levont adóelőleg
2012. máj. 19. 20:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Azért én nem tölteném ki így hasból az adóbevallást.

Nekem pl. januárban vontak adóelőleget, mert passzív állományban vagyok, és elfelejtették kiküldeni a papírt, hogy kérek-e adójóváírást. Ezt most utólag visszakapom.

Kérj a munkáltatódtól egy másolatot, kötelessége adni. Akár faxon vagy emailen még rögtön hétfő reggel. És igen, nem az utolsó nap kellene megcsinálni.

2012. máj. 19. 20:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Hétfőn reggel már hiába kérek, ha max holnap le kell adni. :/

Én nem voltam semmilyen különleges helyzetben, dolgoztam teljesen hagyományos módon. Eü. ellátás megállapításához szolgáló, zöld színű igazolásom van, azon is fel van sorolva végig, a 12 hónapon keresztül járó 110e Ft bruttó bér.

És máskor nem hanyagolom el...

2012. máj. 19. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a munkáltatói igazolás nincs meg, akkor mégis melyik ujjunkból szopjuk ki, hogy mennyit vontak tőled?

123024 lenne, ha szabályosan számolták ki. De ha 80500-at kaptál kézhez, akkor lehet, hogy volt pár forint kerekítés. Ha kápéban kaptad a pénzed, akkor jó így. Ha utalással, akkor meg talán 24 forintért nem bírságol meg az APEH.

A havi fizetési papírjaid megvannak? Azon is feltüntetik az adott hónapra levont adóelőleget. A fizetési papír nem adóigazolás, tehát feltétlenül kérj egy új 11M30-at, de arra, hogy ellenőrizd és még holnap feladd a bevallást talán jó.

2012. máj. 20. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!