SOS kérnék segítséget az szja bevalláshoz? (Nem találom az adóigazolást, amit kaptam a munkáltatómtól)
S így nem tudom, mennyi a levont adóelőleg.
-egész évben, 12 hónapon keresztül bruttó 110e, nettó 80500 Ft volt a jövedelmem
- az adójóváírást megkaptam minden hónapban
A bruttó bérem szorzom 1,27-tel, majd ezt a szuperbruttósított összeget szorzom 0,16-tal. Ez lenne a levont adóelőleg. Csak azt nem tudom, hogy az adójóváírást itt számításba kell- e venni?
És igen, tudom, hogy egy idióta vagyok, amiért az utolsó pillanatra hagytam. :/
Köszönöm előre is!
Azért én nem tölteném ki így hasból az adóbevallást.
Nekem pl. januárban vontak adóelőleget, mert passzív állományban vagyok, és elfelejtették kiküldeni a papírt, hogy kérek-e adójóváírást. Ezt most utólag visszakapom.
Kérj a munkáltatódtól egy másolatot, kötelessége adni. Akár faxon vagy emailen még rögtön hétfő reggel. És igen, nem az utolsó nap kellene megcsinálni.
Hétfőn reggel már hiába kérek, ha max holnap le kell adni. :/
Én nem voltam semmilyen különleges helyzetben, dolgoztam teljesen hagyományos módon. Eü. ellátás megállapításához szolgáló, zöld színű igazolásom van, azon is fel van sorolva végig, a 12 hónapon keresztül járó 110e Ft bruttó bér.
És máskor nem hanyagolom el...
Ha a munkáltatói igazolás nincs meg, akkor mégis melyik ujjunkból szopjuk ki, hogy mennyit vontak tőled?
123024 lenne, ha szabályosan számolták ki. De ha 80500-at kaptál kézhez, akkor lehet, hogy volt pár forint kerekítés. Ha kápéban kaptad a pénzed, akkor jó így. Ha utalással, akkor meg talán 24 forintért nem bírságol meg az APEH.
A havi fizetési papírjaid megvannak? Azon is feltüntetik az adott hónapra levont adóelőleget. A fizetési papír nem adóigazolás, tehát feltétlenül kérj egy új 11M30-at, de arra, hogy ellenőrizd és még holnap feladd a bevallást talán jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!