Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogy kell kitölteni az elektro...

Hogy kell kitölteni az elektronikus adóbevallást?

Figyelt kérdés
A Java programot le tudtam tölteni, de nem találom meg, mi az amit tényleg meg kell nyitni hozzá. Ügyfélkapu kell hozzá mindenképp? Lehet azért nem tudom.

2012. máj. 16. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem elég maga a keretprogram, magát a dokumentumot is le kell külön tölteni. Ezekhez nem kell regisztráció, csak a beküldéshez.
2012. máj. 16. 20:47
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi. és annak mi a linkje? mert én a dokumentumot nem találom.
2012. máj. 16. 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Az ügyfélkapu ezért kell, hogy azon keresztül be tudd küldeni, másképp nem megy. Tavaly és idén is elektronikusan küldtem be, de tavaly és idén is sokat szo.ptam vele, mert már elfelejtettem, de most még képben vagyok. Jövőre megint kinlódni fogok.

Először a keretprogramot kell letölteni, majd a nyomtatványt.

[link]

A sima szja, magánszemélyek esetén az 1153-as számu:

[link] /nyomtatvanykitolto_programok_nav/bevallasok/1153.html

Ha megvan, akkor a képernyőn megnyitod az ÁNYK ikont, majd az oldalon az új nyomtatvány ikon, eztán előjön egy kis ablak, középen lesz a sablonok felirat, alatta az 1153, ezt kijelölöd és megnyitod.

Ha jól emlékszem az ügyfélkapuhoz a regsztációs kódért az okmányirodába el kell meni.

Sok sikert.

2012. máj. 16. 23:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha letöltötted a jávát, utána a NAV honlapról töltsd le az ANYK-AbevJáva programot. Ez a bevallási keretprogram, akkor lesz ikonod. Ha ez is megvan, ugyanonnét válaszd ki a letölthető nyomtatványok közül a 1153-at. Ezt belerakja a keretprogramba, ha ott megnyitod, ez az a bevallás-nyomtatvány, amit ki kell töltened, és vagy elektronikusan beküldöd, vagy nyomtatod és postázod.
2012. máj. 17. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!