Adóba mennyit valljak be, ha adót utánam igen, de béremet még nem fizették ki nekem?
Figyelt kérdés
Minden adót befizettek utánam évekre visszamenőleg is, csak éppen a béremet nem fizették ki pár hónap kivételével. Adóbevallást május 20 vagy 30-ig kell elkészíteni. Melyik évre és mennyit írjak egyáltalán?!2012. máj. 15. 18:07
1/4 anonim válasza:
Adóbevallást LEGKÉSŐBB május 21.-ig kell beadni és abban a 2011-es év adatainak kell lennie...
Bevallani azt kell, ami után az adót fizették.
2/4 A kérdező kommentje:
Tehát? Adót fizettek, csak nincs, ami után, mivel a fizetést nem kaptam meg! :-D
2012. máj. 15. 18:51
3/4 anonim válasza:
Hova lett a válaszom?
A NAV (lánykori nevén APEH) nem tudja, hogy Te nem kaptad meg, miért kellene elhinnie?
Neked kellene hitelt érdemlően bizonyítani, hogy nem kaptad meg, de ezt nem tudom hogyan lehetne a munkáltatód közreműködése nélkül.
A ki nem fizetett után visszaigénylésed lehetne, de hitelt érdemlő bizonyítás nélkül nem megy.
4/4 anonim válasza:
Akkor is be kell vallanod, és adott esetben rendezned utána még az adófizetési kötelezettséget, ha lesz. Az más kérdés, hogy jogi úton hogyan hajtod be rajtuk a nettó béred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!