Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha ismerős bejelent engem...

Ha ismerős bejelent engem napi 4 vagy 6 órában, mennyit kell összesen fizetnie utánam havonta? Sürgős!

Figyelt kérdés
Bruttó 100.000ft-ra jelentene be, regisztrált munkanélküli vagyok és Start-kártyára is jogosult vagyok. Így összesen mennyit kellene fizetni összesen havonta? Én fizetném neki minden hónapban az összeget, és ő befizetné. Tényleges munkavégzés nem lenne. Köszönöm a válaszokat.
2012. máj. 14. 13:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez így kevés. A Start-kátya melyik fajtájával rendelkezel?

Alapból a bruttó bér után 27 %-os szociális hozzájárulási adót, valamint 1,5 % szakképzési hozzájárulást kell fizetnie. Valamint a bruttó béredből le kell vonnia annak bizonyos százalékát a következő szerint:

10 % nyugdíjjárulék

7 % egészségbiztosítási járulékok

1,5 % munkaerő-piaci járulék

16 % személyi jövedelemadó előleg

A fennmaradó részt kapod Te meg, mint nettó jövedelmet.

Tehát az Ő tényleges költsége a bruttó béred + a 27 % szociális hozzájárulási adó + az 1,5 % szakképzési hozzájárulás.

Ha Start-kártyával rendelkezel, akkor a szociális hozzájárulási adónál van neki kedvezménye a következők szerint:

[link]

2012. máj. 15. 11:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Start bónusz kártya.
2012. máj. 16. 17:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Start Bónusz kártya esetén a munkáltató kedvezménye a szociális hozzájárulási adóból 100 %, a foglalkoztatás első évére. Tehát egy évig nem kell fizetnie szoc. hozzájárulási adót.

Tehát az első évben amit az államnak kellene befizetnie utánad: 36.000,- Ft.

A bruttó bért figyelembe véve 10 % + 7 % + 1,5 % + 16 % + 1,5 % = 36 %

Ha a nettót nem kapod meg tőle, akkor az neki egy hivatalosan kivehető összeg a pénztárból, amit megtart magának.

A következő évektől már rájön a 27 % szoc. hj. adó, így 63.000,- lesz az, amit befizet utánad az államnak a bruttó béred által.

A fentiek akkor állják meg a helyüket, ha menet közben a kormány nem változtat a %-okon.

2012. máj. 17. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!