Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen adókat kell fizetnie...

Milyen adókat kell fizetnie egy kft-nek?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy van egy kft, két taggal, egyenlő részesedéssel.

Bruttó százezer a bejelentett bérük, ennek már utánanéztem, hogy mit kell utána fizetni. Ha efölött osztalékot akarnak kivenni, milyen időnként lehet, és mi terheli?

Ha átlag havi 500 ezer a bevétel, melyből kiadás az egyik tag saját autójának tankolása (elszámolható?) havi kb. 40 ezer, és egy könyvelő (amit még nem tudok kb mennyi) akkor kb. milyen adókat, járulékokat kell fizetni a tagok bérezésén kívül?

Köszi!

2012. márc. 19. 15:20
 1/3 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés: mennyi cafeteria adható és milyen költségek terhelik. Kérdezem ezt azért, hogy esetleg jobban megéri minimálbérre bejelenteni a két főt, és a többi pénzt étkezési utalványként kapnák meg?
2012. márc. 19. 15:34
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

osztalék adója jelenleg 16 % szja + 14 % eho. Osztalékot jóváhagyni évente a mérleggel lehet, előtte osztalékelőleg fizethető, ha jól van megírva a társasági szerződés, és nyereséges a cég. A jóváhagyott osztalékot a jóváhagyást követően öt éven belül olyan ütemezésben fizeted ki amilyenben szeretnéd.

Saját autó tankolása : kiküldetési rendelvénnyel adómentes.

Egy normális könyvelő (így én is) átlag 15-20 ezer körül vállal be egy kezdő céget, de ez sokmindentől függ. Mit akarsz csinálni, áfás leszel vagy nem stb.

A tagok bérezésén kivül utánuk nem fizetsz további járulékot. A nyereséged után fizetsz 10% társasági adót, és az árbevétel-anyag-áru-alvállalkozó után 2% iparűzési adót (általában ennyi bár önkormányzata válogatja)

2012. márc. 19. 15:38
 3/3 anonim ***** válasza:
77%
Cafeteria rendszerben adómentesen az idéntől már szinte semmi sem adható. vannak úgynevezett egyes meghatározott juttatások és "sima" juttatások ettől függ az adóteher is. Erre nekem egy excell táblám van, lszi írj nekem mailt és elküldöm ha kéred. Első voltam egyébként. Javaslom továbbá könyvelőt keresni még cégalapítás előtt, ott ezeket a kérdéseket felteheted és másokat is ami közben felmerül
2012. márc. 19. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!