Megcsináltattuk az adóbevallást, és utólag jutott eszembe, hogy fel kellene ajánlanunk az adónk 1%át beteg gyerekeknek. Az adóbevalláson sajnos nem találok olyan rubrikát, ahova még beírhatnám a számot. Nekik szeretném felajánlani: [link]
Elég ha ezt a nyilatkozatot kitöltjük, és odatesszük az adóbevallás mellé? (amúgy miért van egy lapon két nyilatkozat, amit le lehet tölteni pdf vagy doc formában?) Köszi előre is, megy a zöld kéz :P
Igen azt a nyilatkozatot kell kitölteni és beletenni,azért van kettő,
Mert az egyik 1%-ot egy alapítványnak adhatod, a másik 1%-ot pedig valamelyik egyháznak.
2012. máj. 13. 21:46
2/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ. nem is tudtam, hogy kétfelé is tudok felajánlani
2012. máj. 13. 22:19
3/16 anonim válasza:
Igen, csak melléteszed, és igen, kétfelé lehet, de a második 1% csak valamilyen egyháznak ajánlható fel.
2012. máj. 13. 22:28
4/16 A kérdező kommentje:
aha, akkor jól sejtettem hogy a 2. csak vmi egyházhoz mehet
köszi még1x, már ki is töltöttem 3 borítékot, inkább nekik menjen a pénz, mint az államnak (feketelyuknak) ... :)
2012. máj. 13. 22:47
5/16 anonim válasza:
Egy boríték elég, csak a kis papírkát kell betenni a bevallásod mellé.
2012. máj. 14. 09:44
6/16 anonim válasza:
A Daganatos Gyermekekért Alapítvány NEM AZONOS az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal!!! Jogsértő a tavalyi évben legtöbb 1%-ot gyűjtő Daganatos Gyermekért Alapítvány névhasználata. A Fővárosi Ítélőtábla 2012. április 5-én kihirdetett jogerős ítéletében megállapította, hogy a Daganatos Beteg Gyermekekért Alapítvány megsértette a 13 éve működő Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány névviseléshez fűződő jogát azzal, hogy elnevezéséhez hasonló neveket használ. A bíróság jogerősen eltiltotta a Daganatos Beteg Gyermekekért Alapítvány teljes, a Daganatos Gyermekekért Alapítvány rövidített elnevezések, valamint hét domain név (dgya.eu, daganatosgyermekekért.hu; daganatos-gyermekekert.hu; daganatosgyermekekértalapítvány.hu; daganatosgyermekekertalapitvany.hu; daganatos-gyermekekert-alapitvany.hu; daganatos-gyermekekért-alapítvány.hu.) használatától az említett szervezetet. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs. A jogerős ítélet az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány budapesti irodájában eredetiben megtekinthető, arról bárki kérésére másolatot ad ki az alapítvány. Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány tevékenységéről a www.dgy.hu oldalon bárki tájékozódhat.
2012. jún. 1. 08:41
7/16 A kérdező kommentje:
ühümmm. tehát most rossz helyre ment az 1% ?
2012. jún. 1. 13:59
8/16 anonim válasza:
Hát sajnos igen mert visszaéltek több éve az eredeti tényleg segítő alapítvány nevével!
De biztos nem csak te futottál bele a hibába hanem sokan mások is!
2012. jún. 1. 17:35
9/16 A kérdező kommentje:
akkor remélem a saját kezelésükre fogják költeni ;)
2012. jún. 1. 18:44
10/16 A kérdező kommentje:
egyébként honnan tudod hogy kamu az oldal? én akár hogy is keresném a googleban, semmit nem találok róla hogy kamu lenne
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!