Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van itt könyvelő, aki segítene...

Van itt könyvelő, aki segítene nekem? Családi adókedvezmény.

Figyelt kérdés

2011-es adóbevallással kapcsolatban lenne kérdésem.

2011-ben házasodtunk össze a férjemmel, de nekem az előző házasságomból van egy kisfiam.a közös kislányunk 2011.06.04-én született, és 2011 május hónaptól a férjem vette igénybe a családi adókedvezményt 2 gyerek után. a kérdésem az lenne, hogy 2011 első 4 hónapjára, utólag érvényesítheti a férjem a 2 gyerek után a családi adókedvezményt?

2012. máj. 13. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Hívd fel a NAV-ot, megmondják. Én simán elértem őket. Közös lakcímen voltatok bejelentve a házasság előtt is?

Most ez változott, mert korábban közös lakcímen bejelentett személy is igényelhette. Most már csak ha rokon (házastárs), illetve a magzat után is jár már, de tavaly nem tudom. Ez elég speciális.

2012. máj. 13. 21:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Érvényesítheti, kivéve, ha Te az egyedülállóknak járó magasabb összegű családi pótlékot kaptál a kisfiú után azokra a hónapokra. Mert akkor az azokra a hónapokra járó családi kedvezményt nem oszthatod meg vele, azt kizárólag csak Te veheted igénybe.

Ha ilyen nem volt, akkor igénybe veheti Ő is helyetted.

Nem árt hozzá, ha abban az időben is legalább a lakcímetek azonos volt.

2012. máj. 14. 07:11
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm.

soha nem igényeltem magasabb összegű családi pótlékot, még akkor sem mikor ténylegesen egyedül voltam. A lakcímünk közös volt. Nagyon szépen köszönöm.

2012. máj. 14. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Januártól csak akkor veheti igénybe, ha akkor te már betöltötted a terhesség 90. napját. Szóval ha nem durván korán szültél, akkor jár neki.
2012. máj. 14. 17:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, arra figyelni kell, hogy a magzat után attól a hónaptól jár a családi kedvezmény, amely hónapban a terhesség a 91. napot betöltötte. Ha ez januárban már fennállt, akkor 2 gyermek után is igénybe veheti a férjed, vagy az akkor még csak élettársad.
2012. máj. 15. 09:43
 6/6 A kérdező kommentje:

2010. november 25-én volt a terhesség 91. napja.

Tehát januártól jár.

2012. máj. 15. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!