Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hová kell írni a külföldi...

Hová kell írni a külföldi jövedelmet az adóbevallásban?

Figyelt kérdés
Hivatalosan dolgoztam egész évben Ausztriában. Melyik pontba kell beírnom a jövedelmemet? Telefonon az Apeh azt mondta, hogy az 5.oldal 196.pontjába. De az "A" lapon a 13.pontba nem kell beírnom? Elég az 5.oldalra?
2012. máj. 8. 15:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A 196. sorba azokat a külföldről kapott jövedelmeket kell beírni, amelyek valamilyen nemzetközi egyezmény alapján Magyarországon adómentesek. Ha ilyen volt ez a jövedelem, akkor csak a 196. sorba kell beírni, és a 20. sor "d" oszlopánál kell még figyelembe venni akkor is, ha adómentes volt (egyéb korlátok miatti összeg ez).

Ha nem adómentes, akkor a 196. sorba nem is kerül bele, hanem a 1. sornál kell feltüntetni, mert adózni kell utána.

Én ezeket helyetted nem tudom eldönteni, de az adóhatóság biztosan jól határozta meg a helyét ennek a jövedelemnek.

Belinkelem a kitöltési útmutatót is. A 196. sor a 111. oldalon található, míg a 1. sorhoz kapcsolódóan a 23. oldalon.

[link]

2012. máj. 9. 08:50
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ és a linket, sokat segítettél. Valóban a 196.pontba kell beírnom.
2012. máj. 9. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!