Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem fizetem a TB-t, de kedden...

Nem fizetem a TB-t, de kedden műtenek. Nem lesz gond?

Figyelt kérdés
Megszűnt a munkám, nem kapok támogatást sem, ezáltal nem tudom kifizetni a Tb-t. Kedden műtik az orromat, orrpolip miatt. Holnap ha bemegyek az APEH-hez és befizetem, akkor az keddre "jó lesz"? Akkor már benne leszek a rendszerben, hogy befizettem? Tehát nem fogják kifizettetni velem a műtét árát, ami 200.000 Forint. Előre is köszönöm.
2012. máj. 6. 18:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Szép estét.
2012. máj. 6. 20:36
 12/17 anonim ***** válasza:

"Pontosan. Az orvosi ellátás költségét SOHA nem terhelik rád, ilyennel csak a laikusok rémisztgetik egymást. Mindig az elmaradt befizetéseket hajtják be, bár ez is valójában orvosfüggő. Ha az orvos nem jelenti a TB felé, hogy a rendszer szerint nem volt érvényes biztosításod, akkor ők sem szólítanak fel, hogy fizess. Nekem is csak javasolta a doki, hogy alkalomadtán menjek be az APEH-ba rendezni a dolgokat, ott meg mivel hivatalosan nem ők szólítottak fel a fizetésre, hanem önként kérvényeztem a magam utáni fizetést, csak aznaptól kellett fizetnem, visszamenőleg nem."

Pofám leszakad!!!!! Nekem azt mondták, hogy mindenképpen fizessem be, mielőtt bemennék. Aztán a nő kifizettette velem visszamenőleg is. 60 rongyom bánta :/

2012. máj. 6. 20:49
 13/17 anonim ***** válasza:
De ha munkanélküli vagy és kapsz álláskeresési ellátást, akkor semmit nem kell fizetned, mert amíg azt kapod, levonják belőle a TB-t.
2012. máj. 6. 23:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Uh, bocs most látom, hogy nem kapsz támogatást.
2012. máj. 6. 23:56
 15/17 anonim ***** válasza:

"Nekem azt mondták, hogy mindenképpen fizessem be, mielőtt bemennék."

Jól behúztak a csőbe. Az orvosnak semmi köze nincs ahhoz, hogy te fizeted-e rendesen a járulékot avagy sem. Ez az adóhatóság dolga. Ő amit tehet, hogy "lekérdezi" a listán, hogy rendezett-e a jogviszonyod avagy sem. Aztán ha nem rendezett, ezt közli veled, hogy rendezd.

Csak halkan súgom meg: Annak rendezett a jogviszonya, azaz zöld lámpás, aki BEJELENTKEZIK a járulékfizetés önkéntes teljesítésére (azaz kap határozatot a fizetésre), DE NEM FIZETI, és piros lámpás az, aki nem jelentkezik be. Pedig "egyik sem fizeti", tehát kb. ugyanaz a helyzet. De az orvos csak azt látja, hogy rendezett-e a jogviszony. És ez sincs kihatással a kezelés elvégzésére és költségére.

2012. máj. 7. 02:22
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezaz biztassátok csak!:)

Nekem tavaly előtt a tüdőszűrőmet sem akarták megcsinálni,mert lejárt volt a tb-m.De hajrá:)

2012. máj. 7. 02:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Végülis megműtöttek, vagy ki kell fizetned a műtét árát?

Elég sok eltérő vélemény volt itt. Nálad mi a helyzet?

Egyébként pedig hogy érzed magad? Javulsz már?

2012. máj. 11. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!