Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Nem fizetem a TB-t, de kedden...

Nem fizetem a TB-t, de kedden műtenek. Nem lesz gond?

Figyelt kérdés
Megszűnt a munkám, nem kapok támogatást sem, ezáltal nem tudom kifizetni a Tb-t. Kedden műtik az orromat, orrpolip miatt. Holnap ha bemegyek az APEH-hez és befizetem, akkor az keddre "jó lesz"? Akkor már benne leszek a rendszerben, hogy befizettem? Tehát nem fogják kifizettetni velem a műtét árát, ami 200.000 Forint. Előre is köszönöm.
2012. máj. 6. 18:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Ha rendezted az elmaradasokat onnantol minden ok.
2012. máj. 6. 19:03
 2/17 anonim ***** válasza:
79%
Visszamenőleg ki kell fizetned addig,onnantól, amikor már nem voltál biztosított. Ha rendezed, szerintem már másnaptól él a biztosításod.
2012. máj. 6. 19:09
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
A műtét árát semmiképp nem fizettetik ki veled, legrosszabb esetben visszamenőleg ki kell fizetned minden hónapra a 6000 Ft körüli összeget. Egyébként mióta nincsen munkád? A munkaviszony megszűnése után még 45 napig él a biztosításod, csak utána kell magad után fizetned.
2012. máj. 6. 19:10
 4/17 A kérdező kommentje:
február 1 óta nincs munkám.Akkor az azt jelenti, hogy március 15-ig még járt a tb. akkor ki kell a 12 ezret fizetnem?
2012. máj. 6. 19:12
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

Ha van bankkártyád, akkor az Apeh Kirendeltségen azzal is tudsz fizetni, ( kártyalehújózuk van, a bank költség az övéké), és abban a percben a rendszer odakönyveli a te neved alá a befizetést.

Ha csak csekket kérsz és a postán fizeted, annak átfutási ideje van, nem fog rögtön látszani a gépbe, hogy nincs elmaradásod.

2012. máj. 6. 19:17
 6/17 anonim ***** válasza:
86%
Márciusra akkor fél hónapot kell fizetned, egészen pontosan napra lebontják neked olyankor. Egyébként van néhány hónap átfutás is a rendszerben, nekem például volt, hogy fél évvel a legutóbbi befizetés után még simán zöldet mutatott a dokinál a gép.
2012. máj. 6. 19:19
 7/17 A kérdező kommentje:
Ha most nem fizetem be, akkor nem terhelik rám a teljes műtéti költséget, csak a 6000 Ft körüli elmaradásokat?
2012. máj. 6. 19:22
 8/17 anonim ***** válasza:
86%
Pontosan. Az orvosi ellátás költségét SOHA nem terhelik rád, ilyennel csak a laikusok rémisztgetik egymást. Mindig az elmaradt befizetéseket hajtják be, bár ez is valójában orvosfüggő. Ha az orvos nem jelenti a TB felé, hogy a rendszer szerint nem volt érvényes biztosításod, akkor ők sem szólítanak fel, hogy fizess. Nekem is csak javasolta a doki, hogy alkalomadtán menjek be az APEH-ba rendezni a dolgokat, ott meg mivel hivatalosan nem ők szólítottak fel a fizetésre, hanem önként kérvényeztem a magam utáni fizetést, csak aznaptól kellett fizetnem, visszamenőleg nem.
2012. máj. 6. 19:27
 9/17 anonim ***** válasza:
57%

Emellett a egészségügyi járulék fizetéséről határozatnak kell születnie, addig nem tudják a folyószámládra bevezetni. Ez pedig kb. 2-3 hét, tehát ha holnap bemész, akkor is piros lesz holnapután a státuszod, de ez számodra nem jelent "semmi rosszat", azaz a műtétet elvégzik, azt a TB finanszírozza, te pedig már rendezted a jogviszonyod, a határozat és a csekk is érkezni fog.

De a műtét árát NEM KELL megfizetned.

2012. máj. 6. 20:03
 10/17 A kérdező kommentje:
Magyarán szólva ha az orvos nem jelenti be hogy nem fizetem a TB-t, akkor ráérek befizetni? Akkor nyugodtan elmehetek kedden a műtétre, anélkül, hogy befizetném a TB elmaradásom.
2012. máj. 6. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!