Lehet-e kiskorú lakástulajdonos?
Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 17:46
1/12 anonim válasza:
Igen
Az más dolog, hogy az ingatlannal kapcsolatos esetleges szerződéseket (pl. albérleti szerződés stb.) a kiskorú nem írhatja alá, helyette a hivatalos gyám = szülő írja alá.
2/12 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert a megvásárolandó ingatlant szeretnénk a gyerek nevére iratni. Ezt lehet? Vagy a mi nevünkre kell megvenni és később irathatom át?
2012. máj. 3. 18:17
3/12 anonim válasza:
Igen lehet. Én is nagykorúságomig voltam kiskorú tulaj.
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. máj. 3. 18:37
5/12 anonim válasza:
Vehetsz kiskorúnak lakást,de jó ha utána jársz a hátrányainak.
Ugyanis ha az élet úgy hozza hogy el kéne adni(mert máshová akartok költözni,vagy ki akarod adni,akkor csak a gyámügy engedélyével lehet.
6/12 anonim válasza:
Igen, ilyenkor be kell jelenteni, aztán pedig gondoskodni arról, hogy az eladott ingatlan árából ugyanakkora értékű újabb ingatlan került a nevére, vagy pedig az eladási ár a nevére szóló betétkönyvben csücsül. Csak formaság az egész.
7/12 anonim válasza:
Igen lehet a kiskorúnak lakása.Nekem is gyerekkorom óta van.Ahogy az első válaszoló írta, az ügyeket a gyám intézi.
8/12 anonim válasza:
Lehet, de én inkább a nevemre venném ls mikor nagykorú lesz ráíratnám, mert így nem kell gyámügy, ha valami más közbejönne.
9/12 Marianna0628 válasza:
Lehet de a helyedben én sem írnám rá.Ha el akarod adni valami miatt akkor nem tudod mert ott a gyámügy.Ráadásul úgy tudom a pénzt el kell raknod neki vagy nagyobb értékű ingatlant venni.Szerintem ennek járj utána.Ráadásúl nem tudhatod hogy milyen ember lesz belőle.Akármennyire szereted és szépen neveled rossz társaságba kerülhet.Ha már a nevén lesz legyél te a haszonélvező hogy ne tudja elherdálni.
10/12 anonim válasza:
Lehet természetesen de csinálhatsz egy olyat hogy bebiztosítsd magad mert ugye nem tudni mit hoz az élet.:Mikor a nevére íratod élvezeti jogot íratsz a szülőkre tehát magatokra.Így elkerülvén a későbbi problémákat.Felsorolok néhány példát:rossz társaságba kerül,beszervezik valami vallási csoportba,élettárs házastárs eladatja vele.Így kivédheted hogy meggondolatlanul esetleg mások befolyása alatt eladja és földönfutó legyen.Mert a ti aláírásotok nélkül nem adhatja el.Én is így kaptam a szüleimtől egy házat 17 éves koromban.Majd később eladtam mert egy másikat akartam venni de ekkor már elég felnőtt voltam ahhoz hogy a szüleim megbízzanak bennem és ők is aláírták az adásvételit.Így eladtam és vettem egy másikat már teljesen a saját nevemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!