Az apeh által kitöltött adóbevallásban senkinek sem veszik figyelembe a családi adókedvezményt?
A gyest nem kell beleírni?
Augusztusig gyeden voltam, igénybe vettem családi kedvezményt, utána gyesen. 75000 Ft akarnak kérni tőlem????
A GYES adómentes jövedelem, tehát nem kell bevallani.
Nem tudom, hogy az adóhivatal által elkészített bevallásnak mi a folyamata, de nem kellett volna valami nyilatkozatot kitöltened arról, hogy mely hónapokra vagy jogosult családi kedvezményre ahhoz, hogy az adóhivatal is figyelembe tudja venni azt?
Megtaláltam.
A 1153NY nyilatkozat 01 pótlapjának 8. sora szolgált ennek a kedvezménynek az igénybevételéhez nyilatkozatként. Ennek feltétele, hogy nem akarod megosztani a kedvezményt egy másik jogosulttal.
Bár az számomra nem derül ki, hogy a jogosító hónapokat melyik ujjából fogja az adóhivatal kiszopni, ha nem is kérdez rá, csak a gyerekek száma iránt érdeklődik. Lehet, hogy az Államkincstár informálja őket ez ügyben?
Nekem is javítanom kellett a kiküldött nyomtatványt, beírni a 750 000Ft-os családi kedvezményt.
Eddig kétszer kellett bemennem az Apechba, lehet, hogy még egyszer mehetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!