Tudnátok segíteni abban, hogy mit kezdjek a családi kedvezmény sorral az adóbevallásban?
Leírom, ami a 11M30as-on van.
1. sor:
a: 910.699
d: 1.156.588
650.sor
a:910.699
d:1.156.588
654.sor
b:1.156.588
16.sor családi adóalap kedvezmény eltartottak után
b:1.156.588
Ezt a nagy számot az Abev nem fogadja el. Max. 48.000 lehet.
Hogyan vagy mit,mire kell visszaosztani, hogy megkapjam a beírandó tényleges kedvezményt?
3 gyermek van ebből 2 eltartott, 1 kedvezményezett. Egyedül veszem igénybe a kedvezményeket.
Előre is köszönöm a segítséget.
A családi kedvezmény három és minden kedvezményezett eltartott esetén 206.250,- Ft/hó.
Mivel 3 gyermeked van, de csak 1 belőle kedvezményezett, ezért egy évben 2.475.000,- Ft adóalapot csökkentő családi kedvezményre vagy jogosult utána.
A családi kedvezmény összegét kell a bevallás 16. sorában feltüntetni, amely ugye logikusan nem lehet több (hiába jogosult többre az adózó), mint a "szuperbruttó" jövedelem. Ez a Te esetedben 1.156.588,- Ft. Tehát maximum ennyit írhatsz a 16. sorba családi kedvezmény összegnek.
Nem tudom, hogy az ABEV hogyan nem fogadja el. Jó sorba írtad be az összeget? Mert ennek ennyinek kell lennie.
Ez alapján a családi kedvezmény lenullázza az adóalapod, ami által nem keletkezik adófizetési kötelezettség, és ha év közben vontak voln adóelőleget Tőled, akkor azt most visszaigénylőként beállíthatnád az adóbevallásba.
Először töltsd ki a 03-as lapot az eltartottak adataival.
Bár nem tudom, mert most direkt kipróbáltam, és nekem anélkül is elfogadja.
Frissítsd a legfrissebb verzióra a programot és az űrlapot.
A B-lap 42. sora az a 2011. évben felvett osztalékelőleg sora.
A családi kedvezmény kiszámolt összegét az A-lap 16. sorába kell írni!
Másik probléma:
Ugyanez a bevallás.
A 11M30-on a levont adóelőlegnél nincs semmi; nulla.
Az Abev szerint meg nem lehet nulla. Írjak be 1-est?
Nem lehet nulla? Ezek a hülye, intelligens programok:)
Nem lehet, hogy frissiteni kellene a kitöltő programot, többek szerint azért szokott furcsa dolgokat szóvá tenni, mert nem a legfrisebb programmal dolgozik. Próbáld ki!
Én nem írnék egyest sem, ha nem volt adóelőleg levonás év közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!