Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha eladok valamit egy internet...

Ha eladok valamit egy internetes apróhirdetési oldalon, akkor nem büntethetnek meg, hogy nem adtam számlát stb, ugye?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, hogy ha felrakok egy eladni kívánt terméket pl. a jofogas.hu-ra, akkor ugye nem jöhetnek érte ellenőrök, akik esetleg megbüntethetnek érte, mert nem adtam számlát vagy ilyesmi?

Magánszemélyként adnám el, tehát nyilván számlát sem tudnék adni, nem beszélve arról, hogy saját ingóságaimtól válok meg.

2012. ápr. 14. 11:17
 1/5 anonim ***** válasza:
évi 200 ezer forint bevételig nincs gond.a felett már adózni kell.
2012. ápr. 14. 11:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Jaja, 200 ezerig nem adóköteles.

Ha nem nagytételben csinálod, üzletszerűen, hanem csak pl. feltöltöd pár fölösleges kacatodat, abba nem fognak belekötni.

2012. ápr. 14. 11:47
 3/5 anonim ***** válasza:

A 200 ezer forint az jövedelemhatárt jelent, nem pedig bevételhatárt!

Évi 600 ezer forint BEVÉTELIG! nem kell adót fizetni, és bevallást sem készíteni.

Évi 200 ezer forint JÖVEDELEMIG szintén.

BEVÉTEL

- igazolt költségek/ráfordítások

= JÖVEDELEM

vagy:

BEVÉTEL

- bevétel 75 %-a a vélelmezett költségrész (nem kell bizonylatolni)

= JÖVEDELEM (tehát a bevétel 25 %-a).

Vagy a BEVÉTELEDRE nézed az adómentes határt és a többivel nem foglalkozol, vagy meghaladja ugyan a bevételed az évi 600 ezer forintot, de az fenti 2 varia közül az egyikkel kiszámított JÖVEDELMED nem haladja meg az évi 200 ezer forintot. Ekkor is adómentes az ilyen formájú értékesítés. Magánszemélynek nem kell számlát adnia, egy-két kivételtől eltekintve. A fent leírtak alapján Te nem tartozol a kivételek közé.

2012. ápr. 16. 07:45
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ezt én is tudtam, de engem konkrétan az érdekelne, hogy honnan tudom én azt bebizonyítani pl. egy ellenőrnek, hogy én nem haladtam meg az évi 200-at?

Mert a Vatera tudom, hogy kiadja az adatokat az APEH-nak (név,cím,számlaszám stb.) de jófogáson például regisztráció sincs, csak feltöltessz egy cuccot és ennyi.

Szóval az ember bármikor azt mondhatja p. 500ezer forintos eladás után is, hogy nekem csak ez volt az első.

Ötlet?

2012. ápr. 16. 13:46
 5/5 anonim válasza:
Van Jófogáson regisztráció. Csak nem kotelez.
2017. aug. 21. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!