Suli után elmentem dolgozni de nem jött össze az egy éves munkaviszony így nem is kaptam semmilyen munkanélkülit se segélyt, utána találtam melót de fekete volt, most meg jön apeh h fizessek vmit. Mit lehet ilyenkor tenni?
kb 3 éve dolgoztam legalisan és azóta nem, de miért fizessek én most bármit is az államnak mikor lesesz*rt hogy én miből élek meg, kerestem elég sokáig melót meg jártam is a hivatalokat h segítsenek vmiben h egyáltalán ne haljak éhen, de semmit nem kaptam, most meg minek fizessek?
tb-met fizettem normálisan saját magam
Talán az előző évre a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallást kaptad meg. Ezt régen a munkáltató csinálta meg, egy ideje azonban az alkalmazottnak kell.
Ha ez az, akkor a 1153-as számú dokumentumot kell kitöltened. Nem kell megijedni, a munkáltatódtól kapott éves összesítőből 2 számot kell beírni: bruttó bér, kifizetők által levont adóelőleg.
Ha volt önkéntes nyugdíjpénztári befizetésed akkor azt is, mert 20%-át visszaigényelheted idén még.
Fizetned (ha a TBt rendezted és a munkáltatód jól számolt) biztosan nem kell semmit, sőt, ha a munkáltatód egész évre számított még vissza is fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!