Mit kell bevallani most februárban? Egyéni vállalkozónak? 40 órás munkaviszony mellett végzem.
Lehet, hogy buta kérdés, elnézést! De elbizonytalanodtam :P
Most a vállalkozói bevételeket kell bevallanom? Vagy a munkaviszonyból származó bevételeket is?
Köszönöm a választ!
Nincs könyvelőd????
A vállalkozással kapcsolatban bevallandó dolgokat a 13-as lapokra írd be először. A progi berakja az abból származó jövedelmet, fizetendő adót a főoldalra.
Utána még a főoldal első 4 sorába (a kapott igazolásnak megfelelően) írd be a munkahelyi jövedelmeket is. Ne felejtsd el beírni az igazolásról, hogy a munkáltatód mennyit adó-előleget vont le év közben. A legvégén kijön a végeredmény = fizetendő, vagy visszakérhető SZJA.
Mielőtt véglegesíted, tedd rá az ellenőrző progit (=felső sorban pipára katt). Ha csak sárga pöttyökkel ellátott üzenetet ad, azért azt is érdemes elolvasni, bár ez csak figyelmeztetés, nem biztos, hogy hiba.
NE BESZÉLGEESSETEK MÁR r ó l a m A FEJHEM FÖLÖTT! hOGY MILEN HŰLE VAOK!!!
Akinek kezd csömöre lenni, zárja be az irodáját. Kérdeztem egy egyszerű dolgot, ha nem akarsz, miért válaszolsz???
Ezután kiírom.könyvelők kíéljenek! Csalódtam most a könyvelői nemben. Nem, nem reagáltam túl! Ti vagytok eltompulva, alábecsülitek, mennyire bántó és mennyire nem ideillő válaszok születtek!
Milyen könyvelő az, aki egy egyszerű kérdést sem tud értelmezni????
" M I T kell bevallani..."
Tárgyra kérdezek.
Csak ixelni kell a két lehetőség közül. Ha a munkád megbecsültsége felett érzett öröm érdekelne, akkor arra kérdeznék: "Elégedett vayg szakmád társadlmi megítélésével?"
Ha segítséget várnék, így fogalmaznék:
"Mit írjak a 4. sorba? Mit tesz a sárga hibaüzenet?"
Végül valahol a sorok között megvolt, de világos válasz helyett kaptam mindent.
A kirohanásaim az azóta törölt válaszoknak szóltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!