Az előbb kiderült, hogy van még TB-m, de ma voltam az apeh-nél, ahol azt mondták, VALÓSZÍNŰLEG már nincs, ilyenkor mi van?
Ha ténylegesen volt az egyetemnél biztosítási jogviszonyod, akkor nem járhatsz rosszul. Semmi gond, ezt elrendezik egymással utólag, miután igazoltad.
Ha viszont nem volt (és az érvényességi idő+meg 45 nap is eltelt), arra az időre neked kellett volna fizetni a járulékokat magad után (6390 ft/hó), és neked is kellett volna bejelentkezned járulékfizetésre.
Ha ilyen időszak volt, akkor arra számíthatsz, hogy ezt utólag behajtják.
Jó, de most mi a helyzet?
Ha jól értem, most nem fizeti senki a TB-d (vagy rövidesen nem lesz senki, aki fizesse).
Hát akkor már úgyis mindegy. Ezentúl úgyis havonta fizetned kell azt, amíg nem találsz valakit (munkáltatót) aki fizesse. Akkor meg nem tökmindegy az az esetleges pár hónap plusz? Legalább akkor mostantól rendezve lesz, az esetlegesen felgyülemlett tartozásra meg lehet kérni részletfizetést. Erre szintén van formanyomtatványuk.
Ja, ha ez esetleg érint, jövedelmi és vagyoni viszonyok alapján lehet kérni a helyi önkormányzattól, hogy vállalják át a TB fizetését.
Ahhoz mondjuk elég szegénynek kell lenni, nem is hiszem, hogy akinek netje van, az jogosult rá :P
Azért lenne jó, ha nem lenne tartozásom, mert most is vannak olyan számlák, amikkel csúszunk (a net azért nem olyan kifizethetetlen összeg, és együtt van a tévével), a BKV-zás is gondokat okoz, szóval ezért. Net meg azért kell, mert ha már nincs feltöltögetve a telefonunk, legalább net legyen, mert azért hasznos tud lenni.
Azt meg tudom, hogy ezentúl úgyis kell fizetnem magamnak, amíg nincs munkám vagy valami suli, csak a felhalmozott számlával lenne egy kis probléma, de ha van rá részletfizetési lehetőség (újabb utánajárás, ez az!), akkor végül is nem olyan vészes...
A netet azért mondtam, mert a kedvezmény annak jár, akinek a háztartásában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum összegének bizonyos százalékát. Az öregségi nyugdíjminimum meg 28.500 forint, ami azért nem egy király összeg, aki ennyiből él havonta, az biztos nem nemre költi ezt, hanem száraz kenyérre meg vízre.
Azt meg nem tudom, hogy az önkormányzatok ennek hány %-os túllépését engedélyezik, igazából ahány önkormányzat, annyi féle (mert mindegyiknek eltérő kasszája van), nem is mondják meg előre, hogy mi az elvárás, add le az igénylést az adataiddal, aztán majd eldöntik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!