Ha a könyvelőt éri valamilyen büntetés ha az ügyfelének esetemben rosszúl vonta a jöv. Adót?
A férjednek önrevízió, és ő fizeti.
A könyvelőt nem bünteti a NAv, max. Te :) (polgári peres úton), nade van értelme? Anyós a hunyó, nem?
A könyvelőt nem bünteti meg a NAV? Felelősség biztosításról hallottál-e vajon? Az azért van többek között, hogy, ha kárt okoz, akarva akaratlanul, de az ő hibája, akkor az fedezi a büntetést vagy annak egy részét.
Én egyébként simán ráverném a cégvezetőre, aki ebben az esetben az anyós.
Minek kéne a férjnek önrevízió? Én kapásból nem számolnám fel a különbözeti bírságot, hiszen nem tehet a dolgozó arról, ha a munkáltató hülyeségeket von akkor, ha nem hatalmaztam fel rá írásban - mondjuk - egy családi kedvezmény nyilatkozattal.
Önrevíziónál késedelmi pótlékot sem szoktam felszámolni, hiába van fizetendő adó, ha más miatt van a probléma, és nem tudtam másképpen megcsinálni a bevallást, csak rosszul. Nálam az adóhivatal emiatt még sosem reklamált. Megjegyzésben leírtam, hogy miért nem fizetek késedelmi kamatot, aztán nyomozza le ha akarja az igazamat.
1. Ha a könyvelő (=bérszámfejtő) kezében nincs ott az alkalmazott által aláírt nyilatkozat, abban az esetben nem "adhatta volna meg", a kedvezményt.
2. Ha bizonyítható, hogy a vállalkozó (=anyós) tudott arról, hogy a kedvezmény megadása a férjed részére nem jogos, mégsem szólt a könyvelőnek, akkor az anyós is hunyó.
3. A könyvelőről a felelősség ott megy le, hogy a bérkifizetési lapot a vállalkozó (anyós) IS köteles aláírni, nemcsak a dolgozó.
Ettől kezdve a felelősség a vállalkozó + dolgozó között oszlik meg, kettejük aláírása a bérjegyzéken mentesíti a könyvelőt.
Tanulság: mindig nézd meg, mit írsz alá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!