Mi az önrevízió beküldésének határideje?
Önrevíziót az elévülési időn belül lehet beadni, ami a bevallás beadásának esedékességének évében december 31-től számított 5 év, azaz a 2008 évi szja bevallást például 2014 dec. 31-ig lehet önrevízióval módosítani.
a fenti választ író valamivel nagyon kavarja a dolgokat. Nem értem, hogy akik nem tudják biztosan a választ, miért vezetik félre a másikat.
www.apeh.hu:
Az adózónak, ha feltárta az adóbevallás hibáját, a hibát nyilvántartásba kell vennie, és a nyilvántartásba vételtől számított 15 napon belül kell bejelenteni (bevallani) az adóhatósághoz.
A magánszemély a jövedelemadójának önellenőrzését a helyesbítést tartalmazó bevallás benyújtásával teljesíti, ez esetben nem kell a feltárt hibát nyilvántartásba venni.
Abban az esetben, ha az adózónál utólagos ellenőrzés lefolytatására került sor, az ellenőrzés megkezdésétől a vizsgálat alá vont adó és költségvetési támogatás önellenőrzéssel nem helyesbíthető. Ebből következik, hogy az adóalap, az adó, a költségvetési támogatás önellenőrzéssel való helyesbítésére csak az utólagos ellenőrzés megkezdése előtt van lehetőség, az ellenőrzés megkezdése után már nincs.
Már februárban megcsináltam a bevallást, az összeget is visszakaptam.
De azóta kaptam még 3féle igazolást a munkahelyemtől, totál más összegekkel. És ebből a 3ból egy sem tükrözi az igazi jövedelmet és levont adót. Már kértem egy újabb, helyesen kitöltött igazolást a munkáltatómtól, de nem nagyon válaszolnak. Kismama vagyok, így nehéz utánarohangálni, csak ígérgetnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!