Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi az önrevízió beküldésének...

Mi az önrevízió beküldésének határideje?

Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 20:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Addig küldhetsz be önellenőrzést, amíg nem az illetékes hatóság veszi észre a hibát. Amúgy pedig a határideje általában a hiba észrevételét követő 15 napon belül. (de azt honnan tudná bárki is, hogy mikor vetted észre)
2009. jún. 10. 18:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Önrevíziót az elévülési időn belül lehet beadni, ami a bevallás beadásának esedékességének évében december 31-től számított 5 év, azaz a 2008 évi szja bevallást például 2014 dec. 31-ig lehet önrevízióval módosítani.

a fenti választ író valamivel nagyon kavarja a dolgokat. Nem értem, hogy akik nem tudják biztosan a választ, miért vezetik félre a másikat.

2009. jún. 10. 18:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

www.apeh.hu:

Az adózónak, ha feltárta az adóbevallás hibáját, a hibát nyilvántartásba kell vennie, és a nyilvántartásba vételtől számított 15 napon belül kell bejelenteni (bevallani) az adóhatósághoz.

A magánszemély a jövedelemadójának önellenőrzését a helyesbítést tartalmazó bevallás benyújtásával teljesíti, ez esetben nem kell a feltárt hibát nyilvántartásba venni.

Abban az esetben, ha az adózónál utólagos ellenőrzés lefolytatására került sor, az ellenőrzés megkezdésétől a vizsgálat alá vont adó és költségvetési támogatás önellenőrzéssel nem helyesbíthető. Ebből következik, hogy az adóalap, az adó, a költségvetési támogatás önellenőrzéssel való helyesbítésére csak az utólagos ellenőrzés megkezdése előtt van lehetőség, az ellenőrzés megkezdése után már nincs.

2009. jún. 10. 20:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Már februárban megcsináltam a bevallást, az összeget is visszakaptam.

De azóta kaptam még 3féle igazolást a munkahelyemtől, totál más összegekkel. És ebből a 3ból egy sem tükrözi az igazi jövedelmet és levont adót. Már kértem egy újabb, helyesen kitöltött igazolást a munkáltatómtól, de nem nagyon válaszolnak. Kismama vagyok, így nehéz utánarohangálni, csak ígérgetnek...

2009. jún. 10. 21:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor én bizony addig nem önellenőrizgetnék, amíg a valós adatokat tartalmazó igazolást el nem küldik, mert akkor meg folyamatosan önellenőrzöl.
2009. jún. 11. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!