Meg lehet ez oldani? Ha igen, akkor, hogy?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy laptopot venni, ami 190 000,- Ft.
Na, és itt jön a lényeg: a nagybátyámnak van egy cége és ugye én úgy tudom, hogy a cégek/vállalkozások visszaigényelhetik az áfát. Arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e, hogy a laptopot én használom, viszont a nagybátyámék cégén keresztül veszem meg?
Illetve az, hogy ez nem illegális, hogy én használom, közben pedig a cég nevére van a gép, szóval ezért nem büntethetik meg őket? A válaszokat előre is köszönöm!
15/f
2012. márc. 2. 23:00
2/2 anonim válasza:
Ez nem gond, de arra figyelni kell, hogy még véletlenül se úgy rendelkezz felette, mintha a Tied volna, mert a cég tárgyi eszköz nyilvántartásában szerepelni fog ez a laptop, amíg el nem adják, vagy ki nem selejtezik hivatalosan. Valamint akármiket (nem jogtiszta) dolgokat ne tegyél fel rá, mert azért a céget meg is büntethetik egy ellenőrzés alkalmával. Neki tudnia kell igazolni, hogy a feltelepített dolgokat ő hivatalosan megvásárolta, és használhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!