A kérdésem: mennyit igényelhet vissza összesen,1 gyermek után + a levont adóelőleg után? Érdekelnek számítások is és melyik sorokba kell beírni ezeket, köszönet, aki megtisztelne ezzel!
A "történetem": párommal van 1 gyermekünk és csak Ő szeretné érvényesíteni a családi kedvezményt (én itthon vagyok GYES-en a gyermekünkkel).
A jövedelem alapja 969 224. -;
Levont adóelőleg: 196 946. -;
Jogosult hónapok: 12.
Javaslom a kitöltő program letöltését, mivel én csak azt írom ide, amit a program nem tölt ki magától.
1a 969224 (ez a jövedelem)
16d 750000 (ez a családi kedvezmény az adóalapból egy gyermekkel és 12 hónappal számolva)
24a 12 (jogosultsági hónapok adójóváírásra)
55b 196224 (ez a levont adóelőleg)
Emellett ki kell tölteni az előlapot az adózó adataival, aláírni, valamint ki kell tölteni a 03 lapot a családi kedvezményre jogosító gyerek adataival is
Ja, a lényeg: természetesen minden visszajár.
Furcsa, hogy nem igényelt adójóváírást előre, de nyilván utólag is jól jön.
Upsz , elírtam:
55b 196.946
Természetesen! Egy sorral eltévedtem félúton.
Még egy apróság, asszonyom: :)
Az előoldalon jelezni kell, hogy teljes visszajáró összeget visszakéri, a C szakaszban
A D szakaszba pedig be kell írni hova kéri.
Tavaly év elején kellett volna nyilatkozni arról, hogy kéri-e a munkáltatót, hogy az adóelőleg megállapításánál vegye figyelembe az adójóváírást illetve a családi kedvezményt.
Ha azt nem kérte, akkor pontosan ennyi adót vontak tőle.
Ami természetesen visszajár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!