Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adóbevallással kapcsolatban...

Adóbevallással kapcsolatban kérnék segítséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Segítsetek kérlek abban,hogy a párom adóbevallását meg tudjam csinálni.Ő tavaly 02.16-án munkanélküli lett,majd 6.hónapig munkanélküli segélyt kapott,mikor is talált új melóhelyet.AZóta ott dolgozik.Most akkor a másfél hónapi munkaviszonyát,a munkanélküli segélyt,és a mostani adatokat hova kell beírkálni? Ha beírom a mostani munkaviszonyát,h azóta 9 hónapja tart,akkor hova írom az éveleji másfél hónapot,és hova a munkanélküli segélyt???? Nagyon bonyolult,és senkihez nem tudok fordulni.Kérlek,aki tud segítsen kibogozni a szálakat!Köszi szépen.

Remélem érthetően leírtam,amennyire tudtam,mivel elég bonyolult nekem ez az egész.... :S

2012. febr. 15. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Az álláskeresési járadék bruttó összegét az I/3. Más bérjövedelem sorban kell szerepeltetni, a többit ugyanezen tábla 1. sorában, persze összeadva a két munkaviszonyos bruttó adatot (munkaviszonyból származó bérjövedelem...)

A fent leírtak alaján ennyit tudtam segíteni, mivel konkrét számok nincsenek, ezért nem is tudunk tovább haladni...

Hétfőn visszanézek!

2012. febr. 15. 13:11
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!Leírom a számokat,és kérlek akkor segíts!:

1.

2012. febr. 15. 13:23
 3/5 A kérdező kommentje:

1.2011.02.16-án szűnt meg a munkaviszonya,bérjöv.érd.képv.tdíj nélkül: 250.750Ft, jog.hónapok száma: 2

2.Álláskeresési járadék összege:a oszlop 304.200Ft, d.oszlop 386.334 Ft, jog.hónap: 4

3.Munkaviszonyból szárm.jövedelem: a:1.334.369 Ft, d. 1.694.649 Ft, jog.hónap: 9

2012. febr. 15. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:

További kérdés, hogy a második munkahelye által kiadott igazolás tartalmazza-e a korábbi munkahelyen szerzett jövedelmét. (A jogosultsági hónapok száma arra utal, hogy igen.)

Én azt mondom, hogy ha nem vagy biztos, akkor mindenképpen keress meg valakit, aki személyesen is segít.

Ha a párodnak van ügyfélkapuja, akkor éjfélig még beküldhetné a 1153NY-et, és akkor az adóhivatal küldené ki neki a bevallást a nyilvántartott adatok alapján.

Ha nincs, akkor lekéste. Akkor is ajánlott az APEH oldaláról leszedni a kitöltőprogramot és azzal kitölteni a 1153-at, mivel a mezők nagy részét magától kiszámolja, így rengeteg fejfájástól megkímél.

De a leírtak alapján:

1a. 1334369

3a. 304200

24a. 12 (a leírtak alapján nem lehet teljesen egyértelműen megállapítani, hogy hány jogosultsági hónap van ahhoz pontosan tudni kellene, hogy mettől meddig volt munkaviszonyban, illetve mettől meddig volt jogosult segélyre, de a leírtak alapján nekem így jött ki)

55b : ide kellene beírni a kifizetők által levont adóelőleget, nem írtad, de az igazolásokon rajta kell legyen

Ha programmal töltöd ki, akkor minden mást automatikusan kitölt.

2012. febr. 15. 18:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi segítségeket. Most megint lenne egy problémám. Édesapám adóbevallásával szenvedek.... :(

Kb. egy hetet dolgozott decemberben egy cégnél,és amit kapott papírt erről az nekem kínai.... hova kell beírni ezt az egy hetet??? van a papíron vmi tört havi összeg ennyi meg ennyi,de ilyen pontot nem is találtam a bevallásban... :( Amúgysem egyszerű,mert januárban még dolgozott,akkor rúgták ki,majd elment munkanélkülire,és dec.ben dolgozott egy hetet... szóval három fajta jövedelempapírja van :( már belekettyósodtam! Kérlek,segítsetek. Köszi :)

2012. márc. 23. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!