Kell adóznom ebben az esetben? (a többi lent)
Tavaly 2 napot dolgoztam.Nem írtam alá papírt a munkahelyemen csak a jelenléti ívet 2 napról.A munkáltatóm nem tájékoztatott arról hogy mennyi lesz a fizetésem,meg az orvosi vizsgálatot is halasztatta.Ebben a 2 napban próbaidőn voltam ott és csak ezután kezdődött volna a betanulási idő kezdete.2 nap után kifizette a 2 napot és ez 7000-Ft volt
Egy papírt adott a jelenléti ívet.Ezen szerepel a cég pecsétje,az az összeg amit kifizetett és az én aláírásom ,adataim
Adózzak vagy ne?
Elvileg kéne. De ha adóigazolást nem adott, akkor jó eséllyel feketén alkalmazott.
így meg csak 7000 forint egyéb jövedelmet tudnál beírni.
Én hagynám a francba.
Vagy megkérded a volt munkaadódtól és egyúttal kéred az adóbevalláshoz szükséges igazolást.
Vagy regisztrálsz az ügyfélkapun (bármelyik okmányirodában megteheted) és az ebev szolgáltatásokon belül lekérdezed a járulék adataidat. Ott megtalálod hogy melyik hónapban ki és milyen járulékalappal jelentett be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!