Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell adóznom ebben az esetben?...

Kell adóznom ebben az esetben? (a többi lent)

Figyelt kérdés

Tavaly 2 napot dolgoztam.Nem írtam alá papírt a munkahelyemen csak a jelenléti ívet 2 napról.A munkáltatóm nem tájékoztatott arról hogy mennyi lesz a fizetésem,meg az orvosi vizsgálatot is halasztatta.Ebben a 2 napban próbaidőn voltam ott és csak ezután kezdődött volna a betanulási idő kezdete.2 nap után kifizette a 2 napot és ez 7000-Ft volt

Egy papírt adott a jelenléti ívet.Ezen szerepel a cég pecsétje,az az összeg amit kifizetett és az én aláírásom ,adataim

Adózzak vagy ne?

2012. febr. 14. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem voltál be jelentve, akkor nem. Ha be voltál jelentve, akkor igen. Gyanítom, hogy az előbbi eset áll fenn, mivel, ha be lettél volna jelentve, akkor megkaptad volna a szükséges papírokat az adózáshoz.
2012. febr. 14. 18:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Elvileg kéne. De ha adóigazolást nem adott, akkor jó eséllyel feketén alkalmazott.

így meg csak 7000 forint egyéb jövedelmet tudnál beírni.

Én hagynám a francba.

2012. febr. 14. 18:50
 3/4 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat! És honnan tudom azt meg,hogy be voltam jelenve?
2012. febr. 14. 21:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Vagy megkérded a volt munkaadódtól és egyúttal kéred az adóbevalláshoz szükséges igazolást.

Vagy regisztrálsz az ügyfélkapun (bármelyik okmányirodában megteheted) és az ebev szolgáltatásokon belül lekérdezed a járulék adataidat. Ott megtalálod hogy melyik hónapban ki és milyen járulékalappal jelentett be.

2012. febr. 15. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!