Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha csinálnék egy céget mennyib...

Ha csinálnék egy céget mennyibe lenne fenntartani?

Figyelt kérdés

Nagyon átláthatatlan számomra ez az egész cég dolog.

Ha én gyártani szeretnék valamit (gépalkatrészt)akkor ugye céget kell rá csinálni ,hogy adót tudjak fizetni. De egy induló cég míg nem termel miből fizeti ki azt a sok kiszabott befizetést?

Ezt értelmesen magyarázza már el valaki.

Átlátja valaki ezt a káoszt egyáltalán?

2012. jan. 29. 13:46
 1/2 anonim ***** válasza:

A céget nem azért kell csinálni, hogy adót tudj fizetni, hanem azért, hogy végezhesd a tevékenységet (gyártás, termelés, kereskedelem, szolgáltatás)

Az induló cég a befizetett törzstőkéből, a tagi kölcsönökből fedezi a fizetni valóit.

Az,hogy mennyibe kerül fenntartani, attól függ: mennyi alkalmazottad van, milyen fizetéssel; milyen jogviszonyban vezeted a céget, mennyi a könyvelőd díja, a helyi adók (pl.telekadó), a működéshez szükséges szolgáltatások díjai (áram, víz, gáz, szervízköltségek)

2012. jan. 29. 14:04
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Ezt még értem is idáig, mármint a termelés és adózás részét.

Megmondom őszintén a többit nem értem. Olyan számomra ez mint valami pókháló. Nem látom az összefüggéseket.

Le tudnál vezetni egy cég modellt hogy is működik? Mondjuk egy 1 alkalmazottas kis (seprű gyártó cég)Az egyszerűség kedvéért. ,hogy épül fel valóságban és papírilag. Segítsetek már, Előre is köszönöm.

Onnan indulunk hogy Józsi" az alkalmazott megfogja az első seprűt és megköti.

2012. jan. 29. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!