Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Honnan és milyen igazolást...

Honnan és milyen igazolást kell kérnem?

Figyelt kérdés
Tavaly február közepéig GYED-en voltam majd azután Gyes-t kaptam.Mivel nincs munkáltatóm a Magyar Államkincstár fizeti a GYES-t.Milyen nyomtatványra van szükségem,hogy a 2011-es évre az adóbevallásomat el tudjam készíteni?
2012. jan. 26. 17:15
 1/4 anonim ***** válasza:

2012. január 31-ig postára adja minden munkáltató, és kifizető a 2011. évi adóbevalláshoz szükséges igazolásokat, ha év közben nem kaptad volna még meg. Azok alapján kell az adóbevallást elkészíteni.

A GYED adóköteles csak, azt kell bevallani, a GYES az adómentes jövedelemnek számít, nem is kell vele foglalkozni, feltüntetni sem sehova. Az adóalapba sem kell beleszámítani!

Mivel tavaly februárban megszűnt a GYED-ed, ezért lehetséges, hogy utána nem sokkal meg is kaptad az erről szóló igazolást az adóbevallás elkészítéséhez.

A GYES igazolásra nem is kell várni a fent említettek miatt.

2012. jan. 27. 06:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Megnéztem és nem kaptam igazolást a GYED-ről.Akkor írjak az államkincstárnak hogy küldje el?
2012. jan. 28. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem kell írnod, küldeni fogja hidd el. A határidő mindenkinek január 31. Utána érkezik a postával valamikor. Lehet egy kis csúszás, de nem maradsz le semmiről.
2012. jan. 30. 06:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Aprópó! A GYED-et nem az Államkincstár fizeti, hanem vagy a munkáltatód fizette (akkor viszont az ADATLAP fejlécű nyomtatványon kell rajta lennie, amit a munkaviszony megszűnésekor adtak ki), vagy a társadalombiztosítási szerv (ekkor viszont megküldi most hamarosan, ha még nem kaptad meg). Légy türelmes!

Az Államkincstár csak a GYES-t fizeti ezek közül.

2012. jan. 30. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!